Microsoft llança a Barcelona el nou Windows per a mòbils

Joe Belfiore, vicepresident de Microsoft (Foto: Avui/Miquel Anglarill)

La campanada del Mobile World Congress ha sonat en un lloc del tot inesperat: Microsoft, fins ara incapaç de traslladar als telèfons mòbils el domini que exerceix amb Windows en el camp dels ordinadors, ha assumit que les versions anteriors del seu sistema operatiu no eren adients per a l’ús en terminals de butxaca i n’ha prescindit completament en el desenvolupament del nou Windows Phone 7 Series, la plataforma que el seu president, Steve Ballmer, va presentar ahir a Barcelona.

Windows Phone 7 és més iPhone que el mateix iPhone: en comptes d’insistir en l’adaptació del Windows a la pantalla petita dels mòbils, Microsoft ha partit de zero i ha dissenyat un sistema de navegació, icones i vinculació amb xarxes socials pensat específicament per a aquesta aplicació.

L’aspecte és més semblant al dels menús de Zune, el reproductor musical portàtil de la casa -mai comercialitzat a Europa-, i de fet les funcions multimèdia seran un dels aspectes més destacats dels futurs telèfons Windows Phone 7, que sortiran al mercat cap a final d’aquest any.

Ara cal veure si encara arriba a temps de recuperar la posició de mercat que li han anat arrabassant competidors com Apple, BlackBerry i Android.

Publicat al diari Avui.

avui_20100216

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.