Tots contra un i un contra tots, a Montjuïc

Els líders en xips i en telefonia unifiquen els seus sistemes operatius oberts sota la marca MeeGo Nokia. La marca finlandesa és la principal absent del congrés de mòbils de Barcelona -entenent per absència instal·lar-se a l’altra vorera del Paral·lel- i en lloc de presentar-hi nous telèfons, ha preferit presentar els resultats dels seus serveis de venda de música digital, navegació GPS amb el mòbil (tres milions de descàrregues del programa en un mes), distribució d’aplicacions (un milió de descàrregues cada dia) i correu electrònic al móbil (un milió d’e-mails nous cada mes).

D’aquesta manera, la finlandesa, que ven quatre de cada deu telèfons del mercat, guanya temps per aclarir la seva aposta en matèria de sistemes operatius per a smartphones. Mentre assegura mantenir la seva aposta pel sistema operatiu Symbian, Nokia s’ha aliat amb un altre gegant, el fabricant de microprocessadors Intel, per unificar les seves variants mòbils del sistema operatiu lliure Linux -respectivament Maemo i Moblin- en una plataforma comuna anomenada MeeGo, que presumeix de ser la preferida de la fundació Linux i que haurà de competir amb Android, una altra variant de Linux promoguda pel gegant Google. Totes dues aspiren a impulsar el mòbils del futur, però també netbooks, tauletes i altres aparells. En l’aliança hi participen América Móvil, AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, Korea Telecom, Orange, Telecom Italia, Telefónica i Wind, entre altres.

Publicat al diari Avui.

avui_20100216

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.