fbpx

Europa es reivindica amb accent xinès

También puedes leer este artículo en: Español

Si el Mobile World Congress de Barcelona és la cita mundial obligada de les telecomunicacions, el CeBIT de Hannover és la principal trobada europea de les TIC adreçades a l’àmbit empresarial i institucional. A l’imponent recinte firal de la ciutat alemanya -per cert, tradicionalment mancat d’una infraestructura hotelera suficient- s’han vist les tendències en automatització, gestió de dades massives, informàtica al núvol, centres de dades i, en general, l’anomenada transformació digital d’empreses i administracions.

A Hannover, Europa ha reivindicat aquesta setmana el paper capdavanter en tecnologia que encara conserva en alguns sectors econòmics com l’energia, el transport i la logística i la fabricació, incloses indústries auxiliars com la robòtica. A més, diversos comissaris europeus amb competències en aquest ram han participat al CeBIT promovent l’estratègia digital de la Comissió Europea de cara al 2020, que preveu accions tan lògiques -però poc practicades fins ara- com l’harmonització paneuropea de les concessions d’espectre radioelèctric.

Curiosament, però, un dels principals impulsors de l’orgull tecnològic europeu és xinès: Huawei, que necessita créixer fora del seu mercat d’origen, té barrat l’accés als EUA pel proteccionisme disfressat de desconfiança tecnològica i està apostant fort per implantar a Europa els seus equipaments i infraestructures. A Hannover s’ha aliat amb les alemanyes Kuka -per incorporar els seus robots industrials a l’internet de les coses- i Deutsche Telekom -per oferir serveis al núvol a les empreses-, i ha presentat solucions TIC per als cossos de seguretat. Aquests cossos prometen fer més segures les ciutats intel·ligents mitjançant sistemes que automatitzen la detecció de persones, vehicles i objectes sospitosos a partir de les imatges dels milers de càmeres de videovigilància que ens observen. Es veu que a Àfrica estan funcionant molt bé i el nostre clima social actual afavorirà que aviat els vegem també aquí.

Publicat al diari Ara.

20160320

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.