fbpx

Vull un Chromecast amb rodes

En la meva recerca d’un cotxe menys insostenible però que no em faci patir per si trobaré carregadors de bateria pel camí, he estat provant un Golf GTE, l’híbrid endollable de Volkswagen que combina un motor elèctric amb 50 quilòmetres d’autonomia i un de benzina -res de Dieselgate– que el fa molt atractiu per als conductors a qui els agrada el pilotatge tirant a esportiu. Deixo per a un altre dia explicar-los la meva experiència amb el cotxe i la meva opinió sobre els vehicles híbrids, perquè el GTE anava equipat amb la versió més completa del sistema de multimèdia, navegació i connectivitat de Volkswagen, i això m’ha permès tornar a comprovar que els fabricants d’automoció encara tenen molt per aprendre dels d’electrònica de consum pel que fa a facilitat d’ús.

El que podrien fer d’una vegada les marques de cotxes és deixar d’oferir les seves opcions d’equipament multimèdia i assumir que tots els conductors portem a la butxaca un ‘smartphone’ que els dóna mil voltes en experiència d’ús. Per exemple, el Google Maps d’un Android de 150 euros és molt més efectiu que el caríssim navegador GPS integrat a l’hora de calcular una ruta considerant la densitat de trànsit en temps real. Al cotxe li he endollat tres telèfons diferents: un iPhone 5, un Huawei Honor 8 i un Samsung Galaxy S7, i gràcies a la compatibilitat amb Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink he disposat de les aplicacions de telefonia, música i navegació del telèfon, que ofereixen una experiència molt més satisfactòria que les que el cotxe porta incorporades. Encara cal polir detalls: el botó de parlar que hi ha al volant activa l’assistent de Volkswagen, en comptes de Siri o Google Now; CarPlay només em deixa fer servir l’aplicació Mapes d’Apple, Android Auto els de Google i MirrorLink m’obliga a descarregar una altra apli de GPS al Samsung a més de les que ja tinc. Però cada dia tinc més clar que el meu pròxim cotxe ha de ser només una pantalla sobre rodes per al meu telèfon, igual que un adaptador Chromecast de 39 € transforma el televisor en una pantalla més grossa per al mòbil.

Publicat al diari Ara.

20161111

Bola extra: en directe a la ràdio des del Volkswagen Golf GTE

En aquest vídeo podeu veure que efectivament vaig conduir el cotxe que explico a l’article, en aquest cas com a part de la meva intervenció setmanal al Matí de Catalunya Ràdio.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.