fbpx

Seat connectarà els cotxes amb Amazon, però no aquí

Luca de Meo, el president de Seat, ha avançat aquest dilluns que els seus cotxes León i Ateca seran compatibles abans de final d’aquest any amb Alexa, la majordoma digital d’Amazon, i que durant l’any 2018 també incorporaran aquesta funció els models Ibiza i Arona. Fins la setmana que ve, al Saló de l’Automòbil de Frankfurt, no sabrem exactament en què consisteix aquesta integració, però pel que han deixat veure altres marques, els usuaris podrien fer cerques a internet o fer anar el navegador amb la veu mentre condueixen, o bé accedir des de casa a informació del vehicle com el nivell de combustible que hi ha al dipòsit o si les portes estan tancades.Igual que els fabricants d’aparells de domòtica, cada marca de cotxes crea aplicacions pròpies (es diuen skills ) a partir de la interfície de programació que ofereix Amazon i les incorpora a la seva plataforma d’informació i entreteniment a bord: el Sync 3 de Ford, el Car-Net de Volks-wagen -del mateix grup que Seat- o el Blue Link de Hyundai. Altres marques que preparen integracions amb Alexa són BMW, Kia i Volvo. En el cas de Seat, Alexa s’incorporaria al seu sistema Full Link, que ja acull les interaccions mitjançant Android Auto, Apple Car Play i MirrorLink.

El que sabem segur és que de moment la connexió amb Alexa no funcionarà als cotxes que Seat vengui al mercat espanyol. I no perquè l’empresa d’automoció ho hagi volgut així, sinó perquè Amazon només ha activat versions en anglès i en alemany del seu assistent digital, i només ofereix el servei als països on es parlen aquests idiomes, els mateixos on ven els seus altaveus connectats Echo.

Per tant, menys d’un terç dels compradors d’un Seat (19,8% a Alemanya i 11,8% al Regne Unit en el que portem d’any) podran comunicar-se amb el seu cotxe mitjançant Alexa. Si més no, fins que Amazon obri Alexa a altres idiomes, cosa que no s’espera a curt termini. I menys encara en el cas del català, que en el millor dels casos haurà d’esperar que Seat acabi d’adaptar el software dels seus vehicles al nostre idioma pels seus propis mitjans.

article publicat al diari Ara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.