fbpx

Smart City Expo 2017: l’analítica predictiva permet al comerç i al turisme llançar ofertes personalitzades al mòbil dels clients

También puedes leer este artículo en: Español

Experts del departament de Big Data del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han desenvolupat un producte de personalització de l’experiència de compra en els sector minorista i turístic que uneix Big Data, Internet de les Coses i analítica avançada i predictiva per oferir ofertes personalitzades i en temps real al mòbil dels compradors.
La solució, anomenada Kontexting, parteix sempre de l’autorització de l’usuari i fa servir aquestes tecnologies per analitzar tota la informació de context, combinant diverses fonts, com el perfil del mòbil del comprador incloent els hàbits de navegació i les aplicacions instal·lades, les dades de geolocalització i informació provinent de wearables o de sensors instal·lats en un establiment.

Així, s’aconsegueix “tenir un perfil molt acurat d’un determinat usuari per oferir-li els productes o serveis turístics que més s’ajusten a les seves necessitats o preferències, i sempre que ho hagi consentit”, assenyala Àngel Garcia, cap de Valorització d’Eurecat.

En el cas del sector turístic, Kontexting permet fer recomanacions d’oci d’acord amb les preferències de cada usuari “comparant informació d’altres perfils similars, en base a l’edat, la procedència o les experiències passades”. Això permet “oferir una experiència turística a mida i aconseguir un major grau de complicitat per part del visitant”, destaca Garcia.

El sector del comerç “necessita adaptar-se al públic format per nadius digitals o millenials” i Kontexting pot “augmentar la relació a llarg termini d’aquests clients amb una marca” i el benefici obtingut per aquesta, el que es coneix com a Customer Lifetime Value, detalla Joan Carles Castro, Product Manager de la solució.

Segons l’expert, “la compra a través del mòbil és una de les senyes d’identitat d’aquest segment de consumidors i l’ús d’ofertes personalitzades i rellevants a través de l’smartphone suposa un benefici mutu per a comerciant i client”.

La millora dels indicadors associats a la recurrència de compra dels clients d’un primer pilot en una empresa d’eCommerce “demostren que la tecnologia Kontexting millora també la lleialtat a la marca, cosa que es tradueix en millors comentaris dels clients en l’àmbit de les xarxes socials o els rànquings digitals gràcies a una experiència personalitzada”, afegeix Miquel Rey, director general de Negoci d’Eurecat.

Kontexting es presenta aquesta setmana a l’estand d’Eurecat a la fira Smart City Expo de Barcelona, a l’estand D401, al HALL 2.

Eurecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.