fbpx

Els tres ‘smartphones’ que voldria veure aquest any

También puedes leer este artículo en: Español

Aquesta setmana he canviat el meu telèfon d’ús habitual. Després d’uns mesos portant a la butxaca l’espectacular sabatòfon Samsung Galaxy Note 8, de 6,3 polzades i quasi 200 grams de pes, he anat en contra de la tendència general del mercat cap a mòbils més grossos i m’he decidit per un Galaxy S8, molt més manejable, amb 5,8 polzades i 155 grams. Tot i això, segueixo sense trobar al mercat el meu telèfon ideal (probablement molt diferent del del lector) i en el procés de selecció he hagut de pensar què espero dels pròxims aparells emblemàtics de les tres marques que venen més smartphones. I no té res a veure amb la previsible millora en velocitat ni amb la inevitable incorporació de funcions considerades d’intel·ligència artificial.

Samsung (21% del mercat mundial en unitats). No cal que els Galaxy S9 siguin gaire diferents dels actuals S8: pantalla infinita, càrrega sense fils i diverses opcions d’identificació biomètrica. Posats a demanar, però, estaria bé que la càmera principal del futur S9 -i no només la del S9+- fos doble com la del Note 8; que un telèfon amb tanta pantalla tingués altaveus estèreo; i que el sensor dactilar, si va al darrere, almenys estigui en una posició que eviti deixar ditades a l’objectiu cada cop que encens el telèfon.

Apple (14%). Segons la consultora Canalys, l’iPhone X va ser l’smartphone més venut del 2017. Malgrat el preu, té sentit perquè representa la posada d’Apple a l’altura dels seus rivals després d’anys vivint de renda. Estic disposat a acceptar l’adopció forçosa d’uns auriculars Bluetooth. Però, sisplau, que el model del 2018 no tingui la pestanya superior de la pantalla (en anglès en diuen notch) on hi ha la càmera i el sensor facial, un nyap èpic que deu haver fet que Sant Steve Jobs s’hagi regirat a la tomba.

Huawei (10%). En el meu canvi de telèfon m’hauria quedat amb el P10 de la marca xinesa o el seu bessó Honor 9: no té pantalla infinita, però és compacte, potent, amb dues càmeres, un sensor dactilar frontal que també facilita la navegació per les aplicacions i més barat que els rivals. Si no ho he fet és perquè la bateria no es pot carregar sense fils. És l’única innovació que m’agradaria veure al futur P11.

I sobretot, senyors de Samsung, Apple i Huawei: poseu un sintonitzador de FM als telèfons nous. La seva absència és injustificable. LG encara conserva aquesta funció, però és que vostès mateixos la inclouen en models més econòmics, com el Galaxy A8 i el P10 Lite.

publicat originalment al diari Ara

20180125

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.