fbpx

Telefónica digitalitza el sector agrícola català amb Visual Green

También puedes leer este artículo en: Español

Telefónica impulsa la digitalització de les explotacions agrícoles a Catalunya a través de l’empresa del grup VisualNACert dedicada al sector agrotech, i en col·laboració amb la multinacional John Deere.

D’aquesta col·laboració en neix la posada en marxa del projecte VISUAL Green, un quadern de camp i costos automatitzat que permet a l’agricultor identificar de forma ràpida, precisa i visual els costos i incrementar  la productivitat de la seva explotació.

La plataforma VISUAL Green recull i processa de forma telemàtica, automatitzada i en temps real, totes les dades recopilades per la maquinària agrícola de John Deere per crear un quadern de camp i una anàlisi de costos automatitzada de l’agricultor, ajudant-lo a digitalitzar la gestió de la seva explotació agrícola i a reduir els tràmits burocràtics.

Aquest projecte avalua el creixement i el comportament d’un cultiu davant diversos factors com malalties, condicions de sequera, presència d’elements contaminants o absència de fertilitzants, fet que permet millorar l’eficiència i la rendibilitat dels negocis agraris.

VISUAL Green connecta amb el tractor John Deere a través del seu centre d’operacions myjohndeere.com, però també amb tot tipus de sistemes d’informació com ara drons, satèl·lits, estacions agro-climàtiques, sensors d’humitat i temperatura per optimitzar el consum d’aigua, bases de dades de productes fitosanitaris, sistemes de tractament d’informació com SAP HANA, etc.-, fet que li permet assentar les bases per crear un repositori massiu de dades, complet i estructurat, de l’explotació agrària.

A Catalunya, la tecnologia de gestió agrària VISUAL permet controlar 39.726 hectàrees i 19.905 parcel·les de cultius variats com albercoc, alfals, garrofer, ametlla, arròs, cereal, cirera, cítrics, maduixa, magrana, llúpol, poma, préssec, noguera, oliver, pavia i vinya, entre altres.

En aquest sentit, cada vegada són més nombroses les cooperatives i empreses del sector agroalimentari les que es decanten per fer ús del software VISUAL 4.0 per gestionar les seves terres, augmentant així l’eficiència i productivitat campanya rere campanya.

A Barcelona, el Grup Damm amb els seus cultius de cereals i Grans de Lluçanès també amb parcel·les de cereals i lleguminoses, així com a Lleida el Grupo Diarte, que es dedica a l’alfals; apliquen ja la tecnologia de gestió agrària VISUAL.

Teléfonica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.