fbpx

Telefónica desenvolupa a Barcelona un servei que prediu el millor moment per enviar notificacions

También puedes leer este artículo en: Español

Telefónica llança Smart Notifications, una plataforma de gestió de notificacions de les Apps mòbils basada en intel·ligència artificial i machine learning. La solució, que ha estat desenvolupada per l’equip de “Predicció del comportament humà” que lidera Angela Shen dins de l’àrea d’Innovació de Producte al Centre d’Innovació de Telefónica a Barcelona, selecciona automàticament el millor moment del dia per tal que els usuaris rebin notificacions als seus dispositius.

Smart Notifications fa servir la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic per tal de predir els moments en què els usuaris estan disponibles i més receptius per interactuar amb les marques, fet que permet a les marques estar més a prop del seu públic del que ho estaven fins ara. D’aquesta forma, els propietaris de les aplicacions poden comunicar-se amb els usuaris només quan estiguin lliures.

Aquesta nova solució ajuda a reduir l’estrès i l’ansietat de l’usuari, alleuja la sensació d’aclaparament per les notificacions i, el que és més important, augmenta la confiança i fomenta les relacions amb la marca. Diversos casos d’estudi de Telefónica demostren que amb aquesta solució existeixen entre un 30% i un 40 % més de probabilitats que els usuaris interactuïn amb les aplicacions i un 40 % menys de probabilitats que aquests desactivin les notificacions.

Economia de l’atenció

Tot això s’aconsegueix sense comprometre les dades dels usuaris. Totes les prediccions es realitzen al propi dispositiu en base a la informació que generen els diferents sensors amb els que aquest està equipat. Els servidors no recopilen ni conserven informació personal ni dades confidencials.

La intel·ligència artificial de Smart Notifications es va desenvolupar arrel d’un programa intern de recerca en ciència de dades de Telefónica a Barcelona. Aquesta investigació, que va guanyar un premi al millor treball a UBICOM 2015, va donar com a resultat un algoritme que pot detectar l’avorriment humà en observar l’activitat mòbil d’una persona, tenint en compte factors com el temps transcorregut des de la darrera trucada o l’últim missatge de text, l’hora del dia i la intensitat d’ús del telèfon.

Aquest és el primer producte desenvolupat per Telefónica per resoldre els problemes creats per la denominada “economia de l’atenció”. En un món en el qual cada vegada estem més connectats digitalment, els canals en els que rebem informació s’estan tornant omnipresents al nostre dia a dia. Els usuaris de smartphones troben cada vegada més difícil concentrar-se amb el brunzit continu dels nostres dispositius, que genera estrès i ansietat. De fet, més del 50 % dels usuaris creu que les notificacions dels telèfons intel·ligents són una distracció, fet que els obliga a desactivar les notificacions i eliminar aplicacions a un ritme significatiu. Alhora, això està costant desenes de mils de milions de dòlars a nivell mundial en costos d’adquisició de clients perduts i retenció de clients.

Telefónica també ha arribat a un acord per oferir aquesta solució en col·laboració amb Swrve, un dels principals motors d’interacció del món, que ofereix una plataforma que inclou la possibilitat de dissenyar i enviar notificacions push a un públic molt específic. La solució està pensada principalment per a organitzacions de diferents sectors verticals com el comerç minorista, moda, comerç electrònic, jocs, xarxes socials i entreteniment; i pot millorar el percentatge d’interacció amb l’aplicació, els clics i les taxes de conversió de les ofertes promocionals.

David del Val, Director d’Innovació de Producte de Telefónica, ha assenyalat: “En el context de l’economia de l’atenció, les marques han de ser més rellevants per captar l’atenció dels seus clients, i els clients esperen d’elles que no els interrompin amb notificacions inútils. Smart Notifications soluciona ambdós problemes ajudant les marques a posar-se en contacte amb els seus clients en el moment adequat, quan hi ha una millor disposició per part de l’usuari a rebre el missatge”.

“Ens satisfà treballar amb Telefónica per comercialitzar la solució de notificació push d’enviament més sofisticada”, ha assenyalat el director general de Swrve, Christopher Dean. “L’ús de Smart Notifications amb el complet i sofisticat motor d’interacció de Swrve, permet a les empreses aconseguir nous nivells de compromís, lleialtat i ingressos”.

Smart Notifications

Telefónica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.