fbpx

Mobile World Capital, aparador internacional dels projectes digitals nascuts a Barcelona

Barcelona torna a situar-se en l’epicentre de la innovació tecnològica de la mà de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). El programa previst contempla activitats tant al congrés, com a 4YFN i surt, per segon any, a tota la ciutat amb propostes per a tots els públics. L’objectiu d’aquestes iniciatives és mostrar l’impacte de la transformació digital a la societat des d’àmbits tan diversos com la indústria i l’emprenedoria, l’educació i la tecnologia.

El director general de MWCapital, Carlos Grau, ha presentat el programa d’activitats de la Fundació en un acte presidit per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, ​​que ha destacat que “El Mobile World Congress reforça l’important ecosistema de centres de recerca, innovació i ciència de la ciutat; Mobile World Capital treballa per fer que aquesta ciutat innovadora que som arribi a tota la ciutadania amb iniciatives com la Mobile Week, que fem créixer en activitats perquè depassi els àmbits del congrés i permeti avenços perdurables en àmbits com els de l’educació, la ciència i la tecnologia”. En aquesta línia, Carlos Grau ha afegit que “Entre tots hem aconseguit posicionar la ciutat de Barcelona com un hub digital de referència internacional, de manera que ara hem de consolidar l’impacte d’aquesta transformació sobre el territori i generar més propostes que des de la nostra ciutat tinguin impacte global”.

La trobada ha comptat també amb les intervencions de José María Lassalle, secretari d’Estat per la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, i vicepresident del Patronat de MWCapital que ha explicat que “Des del Govern espanyol volem, no només consolidar la capitalitat del mòbil que ja ostenta Barcelona, sinó aprofundir en el seu relat i la seva internacionalització en el nou ecosistema digital”. Per la seva banda, Pau Villòria, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i vicepresident del Patronat de MWCapital ha destacat que “Les pimes i empreses catalanes del sector de les TIC han crescut i evolucionat de forma paral·lela i molt relacionada amb el Mobile World Congress; aquest esdeveniment s’ha convertit en una important font d’innovació i internacionalització, al mateix temps que s’ha consolidat com un dels principals motors de transformació digital de tota la indústria catalana”. Així mateix, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona i vicepresident de la Comissió Executiva de MWCapital també ha participat en l’esdeveniment i ha apuntat que “El GSMA Mobile World Congress és un gran repte en el que la Fira hi té una gran implicació logística i organitzativa en la seva preparació i desenvolupament”. Ha dit, a més a més, que l’esdeveniment “Interpel·la la capacitat d’acollida de Barcelona, ​​les seves infraestructures i la vitalitat del teixit empresarial, subratllant la voluntat de jugar un paper destacat en l’àmbit tecnològic”.

Barcelona com a hub digital europeu de 5G

El passat 9 de gener la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Fundació Mobile World Capital Barcelona, ​​la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van presentar la iniciativa 5GBarcelona, que aspira a convertir la ciutat en un Open Lab de 5G a nivell europeu.

Durant GSMA Mobile World Congress, es desvetllaran els primers projectes vinculats a 5GBarcelona i es mostraran els primers casos d’ús sectorial que arrencaran al llarg de 2018.

4YFN: cinquè aniversari del punt de trobada de startups

4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis que connecta startups, inversors, institucions públiques i grans corporacions, celebra la seva cinquena edició i dóna veu als local heroes, emprenedors de l’ecosistema de 4YFN que han consolidat els seus projectes a Barcelona. Carlota Pi, cofundadora de Holaluz, Javier Figarola, CEO d’ABA English, i Javier Suárez, cofundador de TravelPerk seran alguns dels casos que es presentaran a l’escenari Nestlé de 4YFN.

4YFN Barcelona 2018 reunirà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona a 600 startups de més de 145 països i 12 delegacions internacionals procedents de Bèlgica, Colòmbia, França, Alemanya, Israel, Itàlia, Japó, Corea del Sud, Espanya, Sri Lanka, Taiwan i el Regne Unit. Així mateix, comptarà amb la participació de 600 inversors i preveu superar els 19.000 assistents.

En aquesta edició, els 4YFN Awards reconeixen el talent més innovador a nivell nacional i internacional. 10 startups de 4 països (Israel, Holanda, Regne Unit i Espanya) competiran per arribar a la final de dimecres 28 de febrer. Per fomentar la relació entre startups, inversors i grans corporacions es potenciaran els Startup pitches, sessions en que els emprenedors podran presentar els seus projectes. A més, les startups podran participar en sessions amb mentors de diferents camps que els aconsellaran sobre com recaptar fons, estratègia empresarial, màrqueting i creixement internacional, entre d’altres.

Per la seva banda, The Collider, el venture builder de MWCapital que connecta la investigació científica i la iniciativa emprenedora, generarà dues dinàmiques de networking a 4YFN on reunirà investigadors, comunitat emprenedora i grans corporacions per mostrar el potencial del tech transfer.

4YFN Barcelona 2018 també comptarà amb featured programmes com GSMA Women4tech, que proposa les millors solucions per abordar la igualtat de gènere en la comunitat tecnològica mundial, Digital Health & Wellness Summit, que dona visibilitat a innovacions relacionades amb l’assistència sanitària, Impact Accelerator, que impulsa les pròximes European Superstar Startups, i Ship2B Social Innovation Challenge, accelerador d’innovació social líder a Barcelona.

Barcelona, escenari del nostre futur digital
MWCapital i GSMA organitzen la tercera edició del Mobile Lunch Barcelona, ​​espai relacional dirigit a la comunitat empresarial per expandir la digitalització a tots els sectors de la indústria. El diumenge 25, la proposta reunirà més de 500 representants institucionals, centres de recerca, universitats, membres de grans corporacions, pimes i emprenedors.

La jornada comptarà amb Fabian Simmer, Digital Officer de SEAT, Àlex Sicart, fundador de Sharge.io, Tim Juergens, Head of Health Solutions and Services & Emminens de Roche Diabetes Care, i Silvana Churruca, CEO de Payment Innovation Hub, que, juntament amb Carlos Grau, CEO de MWCapital, mostraran el potencial de la digitalització en els seus sectors i com Barcelona juga un paper fonamental en l’àmbit de la innovació.

Amb l’objectiu de maximitzar l’impacte de la digitalització a tota la ciutat, MWCapital llença per segon any consecutiu Mobile Week Barcelona, una iniciativa que fusiona art, ciència i tecnologia. Entre el 15 i el 24 de febrer, mWeekBCN planteja una programació transversal amb més de 120 activitats gratuïtes a prop de 90 espais de tota la ciutat.

mWeekBCN 2018 creix respecte l’any passat i crea una proposta amb la participació de més de 100 ponents, 20 artistes, 180 col·laboradors i espera una assistència de més de 16.000 persones.

A més, Mobile World Centre comptarà un any més amb l’espai “Una finestra al Mobile World Congress” que reunirà les últimes novetats de Huawei, Samsung i bq. A aquesta proposta se sumaran les demos de Luca, un servei de big data de Telefónica amb aplicacions en el sector de l’esport i els eSports.

Amb l’objectiu de potenciar l’ecosistema digital de Barcelona i com el congrés ha impactat al nostre entorn, els diferents espais de MWCapital al GSMA Mobile World Congress i 4YFN mostraran una radiografia sectorial, casos d’èxits d’emprenedoria i innovació i una aproximació a la Barcelona digital futura que veurem en els pròxims anys.

El repte de la transformació digital

MWCapital també mostrarà l’evolució dels seus programes de transformació digital: d-LAB i GoingDigital. d-LAB, que treballa per resoldre reptes socials mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil i digital, mostrarà l’evolució del pilot realitzat a Les Arenes a finals de 2017 al costat de Wayfindr, Fundació ONCE, Ilunion, ONCE Catalunya i el Centre Comercial Arenas de Barcelona. Aquesta solució va plantejar una audioguia mòbil per a persones amb discapacitat visual que els permet moure’s per espais públics interiors amb plena autonomia. A més, d-LAB també desvetllarà els guanyadors del seu tercer repte que pretén combatre el ciberbullying mitjançant l’ús la tecnologia. Els guanyadors d’aquest repte es coneixeran dimarts dia 20 a la jornada sobre educació que es realitzarà en el marc del Mobile Week Barcelona.

Així mateix, d-LAB realitzarà el pròxim 1 de març el seminari “Mobile & digital technologies accelerating the impact of digital social innovation”. La sessió tindrà lloc al GSMA Seminar Theatre 1, Nivell 1, CC1 al GSMA Mobile World Congress (Fira Gran Via).

Per la seva banda, Going Digital, un programa orientat a professionals, directius i empresaris que busca compartir coneixement sobre la digitalització, portarà 250 directius d’empreses no vinculats a les TIC al congrés. Aquestes rutes, impulsades al costat d’ACCIÓ, Agència Catalana de Turisme, EVERIS, Cambra de Comerç d’Andorra, ACES i Forcadell busquen identificar les oportunitats que la tecnologia mòbil pot aportar en els seus negocis en l’actual context de transformació digital.

La importància de la tecnologia en els centres educatius

mSchools és el programa de capacitació digital de MWCapital, impulsat en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. Amb l’objectiu de potenciar les habilitats dels estudiants en l’entorn digital, reduir les taxes d’abandonament escolar i millorar el seu rendiment acadèmic i futura empleabilitat, aquesta iniciativa planteja un desenvolupament curricular complet vinculat a la tecnologia mòbil i a les seves aplicacions en l’entorn social i econòmic.

En el marc de GSMA Mobile World Congress, mSchools celebra els Mobile Learning Awards (MLA) que reconeixen els projectes més innovadors de docents i escoles catalanes a través de l’ús de la tecnologia mòbil en el camp de l’educació. Així mateix, també celebrarà el seminari Changing Education Together, que un any més reunirà directors de centres escolars, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives per aprofundir en el paper de la tecnologia en l’educació i compartir bones pràctiques.

mSchools també tindrà espai propi al Youth Mobile Festival (YOMO), trobada impulsada per GSMA en col·laboració amb MWCapital dedicada a joves entre 10 i 16 anys. En concret, mSchools realitzarà una experiència de realitat virtual per acostar la tecnologia als més joves i congregarà al col·lectiu docent als Teachers Tracks, que els mostraran metodologies innovadores per aplicar a l’aula.

Mobile World Capital Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.