fbpx

Els sistemes intel·ligents i el blockchain, dues de les tecnologies que marcaran el MWC

Des de la robòtica, els drons i la visió per computador fins als sistemes amb els quals s’analitzen dades estan implicats en aquest avanç cap als objectes i aplicacions intel·ligents amb autonomia de decisió. En el cas d’Eurecat, el centre tecnològic ja està ajudant a configurar objectes i sistemes intel·ligents en camps tan diversos com l’agricultura, on ja es poden adoptar mesures sobre la salut dels cultius en temps real, o l’eficiència energètica, per fer recomanacions.

En paral·lel, la Internet de les Coses segueix sent una tecnologia capdavantera, amb un fort impacte en la digitalització de la indústria, així com en els entorns domèstics i de treball i això tindrà també reflex al MWC. També es veuran altres capacitats en camps directament lligats al mòbil com el Big Data, la ciberseguretat i els materials intel·ligents, així com solucions de Sistemes de Gestió Intel·ligent, juntament amb propostes per contribuir a la transformació digital dels negocis i al creixement de la indústria 4.0.

Tendències tecnològiques per a 2018

Des del punt de vista tecnològic, l’any 2018 estarà marcat per les possibilitats que han obert els avenços en intel·ligència artificial, l’auge de l’analítica de dades i l’augment dels objectes connectats a Internet, així com la projecció dels vehicles autònoms.

La intel·ligència artificial i, en concret, el Deep Learning canviarà la manera d’interactuar amb el mòbil. Pel que fa al cotxe autònom i als drons intel·ligents, enguany començarem a veure’ls recórrer carrers, en un cas, i volar a l’espai, en l’altre, ja que s’han aprovat i actualitzat normatives d’usos que ho permetran.

Els avanços en tecnologies digitals permetran un increment important d’objectes connectats, amb algun grau d’intel·ligència, operant a empreses, cases i espais públics, arran de l’augment de la velocitat de connexió, i els serveis digitals es faran cada vegada més personalitzats i humanitzats.

A causa de l’increment de les aplicacions d’Internet de les Coses, sobretot en el sector del negoci online, el Big Data i l’analítica de dades seran tecnologies claus, si bé hauran de millorar la rapidesa i la precisió dels algoritmes d’aprenentatge, així com el maneig de grans volums d’informació. Es tracta de tecnologies que, juntament amb el mòbil, es poden aplicar en camps tan diversos com la mobilitat, les indústries culturals o l’eSalut.

Eurecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.