fbpx

El misteri de la suposada censura a Twitter

También puedes leer este artículo en: Español

La incidència em porta a recomanar-vos dues coses. Una: deixeu de tractar les xarxes socials com si fossin serveis regulats a l’estil de l’aigua o l’electricitat i no confieu la difusió de les vostres idees en exclusiva a cap d’aquestes plataformes; recordeu que no controleu els algoritmes que determinen la vostra visibilitat. I dues: si l’evolució de la vostra audiència a Twitter us amoïna tant, apunteu-vos a algun servei que us permeti detectar les possibles anomalies i disposar de dades concretes abans de denunciar conspiracions. Jo faig servir les versions gratuïtes de TweepsMap (cada setmana m’envia per correu electrònic una llista de tots els usuaris que m’han començat a seguir o han deixat de fer-ho) i Unfollower Stats (genera gràfics històrics d’audiència i té apli mòbil per a iOS que, si vols, t’avisa en temps real cada vegada que perds un seguidor), però n’hi ha d’altres.

Per cert, el meu interès per la suposada censura de Twitter ha tingut un benefici col·lateral: per demostrar-me que no tenen res contra els usuaris catalans, l’empresa també ha investigat la meva queixa paral·lela sobre la desaparició de la possibilitat de traduir automàticament a altres idiomes els tuits escrits en català i han comprovat que, efectivament, hi havia un error a la plataforma que s’han compromès a corregir en 24 hores. Demà ho veurem.

publicat originalment al diari Ara

20180221

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.