fbpx

El futur del blockchain i les estratègies d’inversió en startups, protagonistes de la primera jornada de 4YFN

4YFN (4Years From Now), la plataforma de negocis global per a la creixent comunitat de startups tecnològica impulsada per Mobile World Capital Barcelona, ha obert avui les portes de la cinquena edició del seu esdeveniment en el marc de GSMA Mobile World Congress. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de Yossi Vardi, charmain de 4YFN, i Carlos Grau, director general de Mobile World Capital Barcelona.

Des d’avui i fins al dimecres 28 de febrer, 4YFN serà el centre de l’ecosistema digital d’emprenedors consolidant-se com a punt de trobada de referència per startups de tot el món. En aquesta edició, el pavelló 8 de la Fira de Barcelona reuneix a més de 600 startups de més de 45 països i 12 delegacions internacionals procedents de Bèlgica, Colòmbia, França, Alemanya, Israel, Itàlia, Japó, Corea del Sud, Sri Lanka, Taiwan, Regne Unit I España. A més, compta amb la participació de 600 inversors.

La jornada inaugural també ha comptat amb la participació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; José Maria Lassalle, secretari d’Estat per la Societat de la Informació i Agenda Digital; José Luis Bonet, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona; Pau Villòria, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona; Gloria Placer, directora del Gabinet del secretari d’Estat de Telecomunicacions per la Societat de la Informació Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital; Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya; Lluís Gómez, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; José Manuel Leceta, director general de RED.ES; Julio Linares, membre del Consell GSMA en representació de Telefònica España; Ignacio de Orúe, director general de Persones, Comunicació i Relacions Institucionals d’ORANGE; Therese Jamaa, General Manager de GSMA; Carlos Grau, director general de Mobile World Capital Barcelona; i Yosi Vardi, Chairman de 4YFN. Aquestes personalitats han visitat els stands d’ICEX, ACCIÓ, Barcelona Activa, SORACOM, Banc de Sabadell, Telefónica Open Future_, Nestlé; SEAT i Mobile World Capital Barcelona.

Una programació especialitzada

El primer dia de 4YFN, s’ha celebrat el panel “State of the crypto, token and blockchain market”, en el que s’ha analitzat la situació actual d’aquestes solucions tecnològiques i el potencial del seu desenvolupament. Els experts que han participat en aquesta trobada han estat Brendan Eich, CEO i Co-founder de Brave Programari; Julio Faura, Head of R&D and Blockchain de Banc Santander; Richard Muirhead, Founder&Partner de Fabric Ventures; Henok Tekle, Founding Partner d’Alphachain; i Carlos Domingo, Founder de Spice VC i Securitize, com a moderador.

Durant la jornada, Howard Love, Founder & CEO de LoveToKnow, ha compartit la seva experiència i consells sobre com superar el repte més important en una startup. La primera sessió dels denominats local heroes, emprenedors locals que han desenvolupat els seus projectes digitals vinculats a la plataforma 4YFN, l’ha protagonitzat Carlota Pi, cofundadora d’Holaluz. Un dels keynotes més rellevants ha estat la ponència de Glòria Molins, fundadora i CEO de Trip4Real, on ha compartit la seva història i ha destacat els inicis del seu projecte empresarial després de passar per la primera edició de 4YFN.

Una de les novetats de 4YFN Barcelona 2018 és el talent corner, un espai en què Infojobs connecta el millor talent amb les oportunitats laborals mitjançant una plataforma digital. En aquest context, s’ha dut a terme la sessió “How to recruit talent, if you are a startup”, a càrrec de la directora general d’Infojobs, Dominique Cerri.

Sessions de pitching com “Health, Food, Life Science and Agriculture”, workshops sobre corporate venturing com “How to accelerate transformation through platforms and Artificial Intelligence”, panels sobre mobilitat com “The new mobility: the future of mobility and transportation” han culminat amb èxit de convocatòria.

Pròximes cites

En la cinquena edició de 4YFN destaca GSMA Women4Tech, el programa que promou la igualtat i la diversitat de gènere en la indústria tecnològica global. En el marc d’aquesta iniciativa, demà dimarts 27, se celebrarà un panel sobre la diversitat que comptarà amb la presència d’Aline Santos, Executive Vice President for Global Marketing and Global Head of Diversity and Inclusion d’Unilever; Kimberley King, Global Tech & Special Projects de l’ONU; Salma Abbasi, CEO de eWorld Group; Nimma Bakshi, Managing Director de PwC; i Doreen Bogdan, Chief, Strategic Planning de International Telecommunication Union.

La segona jornada de 4YFN comptarà amb una taula rodona sobre Tech-Transfer “Can it save us from the end of the startup era?” i les dues semifinals dels 4YFN Awards, on se seleccionaran els 5 aspirants que competiran en la final del dimecres.

Durant els tres dies tindran lloc els Startup Pitching Sessions, espai on els emprenedors presenten els seus projectes a inversors, corporacions, partners potencials i a l’audiència. Les startups podran aconseguir major difusió dels seus projectes gràcies a l’activitat Pitch the Press, breus trobades amb periodistes nacionals i internacionals.

4YFN
Mobile World Capital Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.