fbpx

El RACC avança en la seva transformació cap a un Club de Serveis a la Mobilitat

También puedes leer este artículo en: Español

El RACC presenta el primer agregador de serveis de mobilitat urbana que ofereix un accés centralitzat, senzill i intuïtiu a tota l’oferta de transport compartit i públic de la ciutat de Barcelona. Es tracta de RACC Trips, una aplicació mòbil gratuïta, disponible per iOS i Android, que permet al ciutadà una planificació multimodal dels seus desplaçaments adaptada a les seves necessitats en cada moment.

RACC Trips, que es troba en una fase inicial de desenvolupament i anirà incloent noves funcionalitats i serveis amb el temps, està disponible en català, castellà i anglès, i ja es pot descarregar a l’Apple Store i a la Play Store. L’agregador inicia el seu desplegament a la ciutat de Barcelona, tot i que està present a totes les ciutats espanyoles que compten amb els serveis dels operadors de mobilitat compartida integrats a l’aplicació.

Actualment, l’agregador posa a l’abast dels ciutadans informació i localització de prop de 10.000 vehicles i equipaments d’aquests operadors a la ciutat de Barcelona per mode de transport:

Pel que fa a l’oferta de transport compartit a la ciutat de Barcelona, RACC Trips permet filtrar la informació per tipus de vehicle i operador, i mostra sobre el mapa la ubicació dels vehicles disponibles amb una fitxa informativa per cada vehicle on es pot consultar l’operador, la matrícula i la marca (en el cas del car-sharing també es pot consultar el model de vehicle), l’autonomia (en kilòmetres o en nivell de bateria per vehicles elèctrics) i la direcció on es troba ubicat.

En el cas de les bicicletes, a més d’oferir informació i localització de les estacions de Bicing, tant del convencional com de l’elèctric, i la localització dels pàrquings de Vadebike i Bicibox, RACC Trips es converteix en la finestra digital del RACC per a la seva oferta de nous serveis orientats a aquests tipus de vehicles, i aporta informació d’interès per als seus usuaris com la ubicació de punts bici RACC, un servei d’autoreparació de bicicletes.

Sobre l’oferta de transport públic, l’aplicació ubica totes les parades de metro, tramvia i bus a la ciutat de Barcelona. Ofereix en temps real informació provinent de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) i de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sobre el servei, la previsió del temps d’arribada, i les connexions amb altres línies.

Pròximament, també disposarà de tota la informació dels serveis de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat. A més, RACC Trips incorpora al mapa la localització de les parades de taxi a la ciutat.
Accés a tots els operadors de mobilitat compartida (bici, moto i cotxe) a la ciutat.

Serveis de mobilitat a les ciutats intel·ligents
RACC Trips ajuda al ciutadà a interactuar amb els diferents proveïdors de serveis de mobilitat de la ciutat, tant en el moment previ a iniciar el desplaçament com en el moment en el que l’està realitzant; i actua com a directori de diferents serveis de mobilitat fomentant, popularitzant i facilitant l’accés i el descobriment per part dels usuaris de noves formes de mobilitat compartida alternatives a l’ús del vehicle privat.

RACC Trips català
RACC Trips español
RACC Trips english

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.