fbpx

Quantes càmeres ha de tenir un telèfon, aparells reacondicionats i el retorn d’Uber a Barcelona

También puedes leer este artículo en: Español

Al Matí de Catalunya Ràdio d’avui tocava comentar el retorn d’Uber als carrers de Barcelona i la reacció dels taxistes. M’ha semblat que calia posar xifres al conflicte i he rescatat les que vaig recollir en aquesta columna de fa un any a l’Ara Emprenem. Com veureu, el problema va molt més enllà de si cal prohibir o no aquesta mena de serveis, perquè fa aflorar uns vicis del sistema que costarà erradicar encara que algú s’ho proposi.

També ens ha arribat una consulta sobre els productes que anomenen reacondicionats. A casa solem comprar els ordinadors a l’apartat corresponent de la botiga Apple, que ofereix un descompte mitjà del 15% i mai hem tingut cap problema, i a Amazon hi ha una secció molt més àmplia. Amb l’Albert Murillo hem coincidit que la clau és comprar de segona mà només en botigues de confiança que ofereixin garantia.

Una oient ha telefonat per demanar com pot recuperar les fotografies d’un ordinador que ha deixat de funcionar. Com que això fa inviable pujar-les al núvol per descarregar-les a continuació des de l’equip nou, li hem aconsellat que porti l’aparell a un servei tècnic perquè li treguin el disc dur i el pugui connectar com a segon disc extern. M’ha cridat molt l’atenció la desconfiança en quant a permetre que un operari desconegut tingui accés a les seves dades.

L’Albert ha respost una consulta sobre mòbils resistents. Un dels que ha citat és el Caterpillar indestructible que vaig portar fa un any al programa (també el vaig ressenyar al diari Ara). Per cert, aquí teniu informació sobre el vidre Gorilla Glass fabricat per Corning, la mateixa empresa que produeix el vidre Pyrex per a utensilis de cuina. La Mariola Dinarés ha proposat les fundes resistents Otterbox: crec recordar que el primer telèfon que vaig llençar a terra en directe, amb gran esglai de la Mònica, va ser un iPhone 5 protegit amb la funda d’aquesta marca que veieu a la foto. Tant la funda com el telèfon encara funcionen perfectament.

Finalment he atès la consulta d’una oient sobre l’utilitat de les dues càmeres en un smartphone. Aprofitant que acabo de provar el Samsung Galaxy S9+, que introdueix les dues càmeres posteriors en aquesta gamma de la marca, l’he portat a l’estudi junt amb un Galaxy A8, que també té dues càmeres però al davant, per desenfocar les selfies. Aquestes són les fotos que he fet durant l’emissió.

Podeu escoltar tota la secció amb aquest reproductor:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.