fbpx

Netflix a qualsevol pantalla (però preferim el televisor)

tv_streaming
geralt / Pixabay

También puedes leer este artículo en: Español

Els que pronosticaven que el visionat de televisió per internet enviaria a la paperera de la història les batalles domèstiques per la possessió del comandament a distància del televisor ja s’ho poden anar repensant. Entre les xifres que Netflix ha facilitat sobre el seu negoci durant el trimestre passat n’hi ha una de molt significativa: la majoria dels abonats al servei de vídeo a la carta el contracten des de l’ordinador (40%) o el telèfon mòbil (30%), i per això l’empresa ofereix aplicacions que permeten accedir al contingut des de tota mena de dispositius. Però al cap de sis mesos, el 70% dels usuaris han abandonat les pantalles petites en favor de la més grossa de casa, la del televisor. Només un 15% segueixen mirant-lo a l’ordinador i el 10% al mòbil.

Global Viewing Devices Slide

Probablement aquest patró respon al tipus de programació: les sèries i les pel·lícules es miren i s’escolten millor en un televisor. Altres plataformes segueixen la mateixa tendència: més de la meitat dels visionats en directe a YouTube, inicialment pensat per als mòbils, es produeixen en televisors. En canvi, la proporció en el consum de peces audiovisuals més breus és diferent: a casa nostra, fa quatre mesos que els usuaris de TV3 per internet al mòbil (42,6% el mes passat) van superar els d’ordinador (33,5%), tot i que aquest dispositiu continua dominant en temps de visionat. Només un 10% dels espectadors mirem TV3 per internet des del televisor, fins al punt que les dades de comScore, que situen la cadena com a líder digital per 14è mes consecutiu amb gairebé dos milions d’usuaris el mes passat, ni tan sols inclouen els visionats en televisors connectats.

Tornant a Netflix: ja fa un any que té més abonats internacionals (68 milions) que als EUA (57 milions), malgrat que encara factura més al seu país d’origen. La plataforma ja és un veritable monstre que invertirà 8.000 milions de dòlars aquest any, tant com Fox, Disney o Warner, per produir 700 sèries i pel·lícules. El problema: per fer-ho s’està endeutant a un ritme de 1.500 milions per trimestre.

Publicat al diari Ara

20180425

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.