fbpx

En directe: les novetats d’Apple a la #WWDC18

También puedes leer este artículo en: Español

Aquest dilluns comença a San José (California) la Worldwide Developer Conference (WWDC), la convenció anual per a desenvolupadors d’aplicacions i serveis on Apple presenta les novetats a les seves plataformes macOS, iOS, watchOS y tvOS. A la trobada, amb quatre dies de sessions tècniques, no s’hi acostumen a presentar novetats de hardware significatives, que quedan per a la presentació de nous iPhones al septiembre, pero sí les noves versions dels sistemes operatius de la casa, que acostumen a donar pistes sobre l’orientació d’Apple de cara als pròxims mesos.

En aquesta edició s’espera que Apple reforci la seva aposta per la plataforma ARkit per la creació d’aplicacions de realitat augmentada. També que, per fi, les aplicacions de tercers puguin utilitzar el xip NFC de comunicació per proximitat que els iPhones inclouen des d’el model iPhone 6 de 2014, fins ara reservat a l’aplicació de pagament Apple Pay. En matèria d’intel·ligència artificial, seria estrany que no hi hagués alguna renovació de Siri, la majordoma digital d’Apple que va ser pionera del sector però ha quedat completament superada per l’Alexa d’Amazon i l’Assistant de Google. Sobretot després que Apple fitxés fa uns mesos John Giannandrea, l’anterior responsable de l’àrea a Google.

Igualment s’espera que Apple incorpori a iOS noves funcions per moderar l’addició dels usuaris als seus dispositius mòbils, especialment ara que Google ha anunciat aquesta possibilitat a la seva convenció I/O de fa unes setmanes. Finalment és probable que Apple respongui d’alguna manera a la preocupació del públic per la protecció de les dades personals, molt tensa pels últims incidents de filtración massiva d’informació.

A partir de les 10am PDT (19:00 hora peninsular espanyola) estaré comentant el desenvolupament de l’acte inaugural a la finestra següent.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.