fbpx

El RACC participa en el desenvolupament d’un navegador que augmentarà la seguretat viària

El RACC ha participat en el desenvolupament d’un navegador amb precisió a nivell de carril que funciona amb el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit Galileu. El sistema ha estat dissenyat durant els últims dos anys i mig pel consorci inLane, del qual forma part el Club juntament amb altres empreses i institucions europees (com ara TomTom, Honda, Intel o Vicomtech) i ha estat finançant per la GSA, l’agència de sistemes de navegació per satèl·lit de la Comissió Europea.

inLane és una nova tecnologia que detecta en quin carril es troba el vehicle i, en conseqüència, ofereix indicacions més precises i clares al conductor sobre a quin carril s’ha de situar. Aquest sistema permet planificar i anticipar les decisions al volant i, per tant, millora la seguretat viària evitant els canvis de carril a l’últim moment. Igualment, quan es disposi d’informació del trànsit a nivell de carril, permetrà evitar els carrils amb més congestió. “Molts accidents són provocats per decisions d’última hora que, amb aquest sistema, es podrien evitar i així salvar vides”, assegura Martí Massot, Cap d’Estudis de Mobilitat del RACC.

Segons una enquesta realitzada pel RACC, gairebé tots els conductors han utilitzat alguna vegada un sistema de navegació per orientar-se. Les millores que consideren prioritàries són augmentar la precisió de la informació sobre el volum de trànsit, conèixer en quin carril es troben i saber en quin moment han de començar a canviar de carril per agafar la seva sortida. De fet, el motiu principal pel qual s’equivoquen en prendre una sortida és la falta d’exactitud de les indicacions del navegador. En conseqüència, consideren que un sistema que detectés el carril on es troben els garantiria una conducció més fàcil, còmoda i segura, sobretot en zones que no coneixen.

La tecnologia inLane funciona amb el sistema de navegació per satèl·lit Galileu de la Unió Europea, i també utilitza tecnologia de reconeixement visual per detectar les línies pintades a la calçada. El mètode pot funcionar tant en vies urbanes com interurbanes, inclòs a l’interior dels túnels.

El RACC ha format part del consorci inLane com a entitat de referència en l’àmbit de la mobilitat i com a representant dels interessos dels usuaris. La seva missió ha estat liderar el procés de validació de la tecnologia i els test amb usuaris reals en diverses fases del procés d’investigació.

El Club també ha acollit avui a la seva seu, a Barcelona, la presentació de la tecnologia davant d’un centenar de professionals dels sectors del motor, la investigació i les tecnologies de la informació i la comunicació.

El projecte inLane ha estat impulsat i finançat per la GSA, l’agència europea de sistemes de navegació per satèl·lit, que depèn de la Comissió Europea. Al consorci hi han participat 10 empreses i institucions especialistes en diferents àmbits. A més del RACC, n’han format part l’Ajuntament de Barcelona, TomTom (Països Baixos), Intel (Alemanya), Honda Research Institute (Alemanya), la Eindhoven University (Països Baixos), Ertico (Bèlgica), TeleConsult Austria (Àustria), IFSTTAR (França) i, com a membre coordinador, el centre tecnològic Vicomtech (Espanya).

RACC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.