fbpx

El Data Transparency Lab obre convocatòria per al desenvolupament d’eines de privacitat i transparència de dades personals

El Data Transparency Lab (DTL) obrirà el proper 10 d’agost la seva primera convocatòria d’eines que permetin ajudar els usuaris a saber com s’utilitzen les seves dades quan es connecten a serveis online: quines dades es recopilen, qui les recopila i com s’usen. L’objectiu de la convocatòria es donar suport econòmic i tècnic per tal d’ajudar a finalitzar aplicacions, eines, llibreries i altres formes de software alineades amb la missió del DTL.

A la convocatòria d’enguany s’atorgaran fins a 50 000€ en ajudes i el número de premis atorgats dependrà dels imports sol·licitats pels projectes finalistes. Cada participant podrà seleccionar l’import que necessita per a finalitzar el seu projecte, entre 10 000€ i 25 000€ màxim, i haurà d’indicar per a quina finalitat es destinarà l’import. A part de l’ajuda econòmica, els projectes seleccionats rebran suport tècnic per part d’un mentor de Telefónica amb qui establiran un acord de treball per supervisar el desenvolupament de l’eina i garantir el bon progrés del projecte.

Per poder aplicar, els projectes s’hauran de registrar a través del formulari web del DTL que estarà disponible a partir del 10 d’agost. El període d’inscripció finalitza el 30 de setembre. Després d’aquesta data el comitè de selecció valorarà tots els projectes i donarà a conèixer els guanyadors a l’esdeveniment anual del DTL el 15 de novembre. La convocatòria està oberta a startups, universitats, centres de recerca i individus que tinguin la capacitat legal per firmar els acords per rebre l’ajuda econòmica i l’acord de treball. El DTL preveu obrir més convocatòries d’eines el proper any.

Àrees d’interès: Detecció de filtracions de privacitat, transparència publicitària, valoració de dades personals, tècniques d’anàlisi de rastrejament, discriminació de preus en funció de la informació personal, discriminacions per biaixos algorítmics, identificació i anàlisi de pràctiques anticompetitives, detecció i anàlisi de segmentació publicitària per comportament, recerca, recomanació i reptes de transparència sobre criptomonedes i tecnologies blockchain, intel·ligència artificial explicable, etc.

El programa de beques del DTL es va crear el 2015 per donar suport a la recerca i desenvolupament d’eines per empoderar els usuaris a recuperar el control de les seves dades personals. Des de la seva creació el DTL ha invertit 900 000€ en beques destinades a 18 projectes d’universitats internacionals com Princeton, Berkeley, la Universitat Pompeu Fabra o la Carlos III de Madrid, entre d’altres. Per tal de poder finançar anual més quantitat de projectes es llança aquesta convocatòria d’eines i properament es donaran a conèixer els detalls del Hackathon previst per al novembre.

Inicio de la convocatoria: 10 de agosto 2018
Fin de la convocatoria: 30 de septiembre 2018
Anuncio de los ganadores: 15 de noviembre
Importe total de la convocatoria: 50 000€
Importe de cada premio: 10 000€ – 25 000€
Formulario de inscripción: http://datatransparencylab.org/es/call-for-tools/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.