fbpx

Arriba el primer mòbil amb pantalla plegable i no hi haurà cues per comprar-lo

También puedes leer este artículo en: Español

Portem anys veient prototipus de dispositius amb pantalles plegables o enrotllables, però el primer aparell comercial equipat amb aquesta tecnologia ha sortit a la venda aquesta setmana. Es diu FlexPai i el fabrica Royole, una empresa relativament desconeguda fundada l’any 2012 i que té seus a Califòrnia, Hong Kong i Shenzhen.

Més que un telèfon, el FlexPai és més aviat una tauleta amb pantalla tàctil de 7,8 polzades -una mida semblant a la de l’iPad Mini- que es pot doblegar pel mig per adoptar un format més semblant al d’un smartphone amb una pantalla de quatre polzades al davant, una d’estreta al llom i una tercera de mida indeterminada al darrere. Segons l’empresa, el panell suporta fins a 200.000 d’aquestes operacions de plegat.

Les especificacions del FlexPai són molt poc detallades: Royole amb prou feines explica que l’aparell inclou un processador Qualcomm Snapdragon 8150, 6 o 8 gigabytes de memòria RAM i 128 o 256 gigabytes de capacitat d’emmagatzematge, i que la pantalla del llom té una resolució de 1.440 x 390 píxels, amb una proporció 21:6 que serviria per rebre i atendre trucades i notificacions d’altres aplicacions.

Summary 8en

Igualment es parla de dues càmeres: una amb captador de 20 mpx i teleobjectiu i una altra de 16 mpx i gran angular, que suposadament queden una a cada costat de l’aparell plegat per poder enquadrar i fer fotografies i selfies amb les dues cares del telèfon.

El sistema operatiu del FlexPai es diu WaterOS i sembla ser una variant d’Android, però no hi ha més informació al respecte. Un últim aspecte destacable és la tecnologia de càrrega ràpida de la bateria, anomenada Ro-Charge, que promet un 20% més de càrrega en els primers cinc minuts que les tecnologies rivals. Suposadament, una bateria de 6.000 mAh assoliria en una hora un nivell del 32% amb un carregador convencional de 2 A, del 56% amb càrrega ràpida de 3,5 A i del 80% amb Ro-Charge de 5 A, però no es concreta la capacitat de la bateria del FlexPai.

L’empresa assegura que l’aparell es podrà comprar aquest mes de novembre a la Xina per un preu entre 1.380 i 1.550 euros al canvi, segons capacitat.

Esperant els que en saben

El FlexPai té el valor de ser el primer dispositiu comercial amb pantalla flexible -si més no, té preu de venda-, però el seu aspecte no és precisament atractiu. A més, pesa 320 grams, gairebé un 60% més que un Galaxy Note 9. Això ens fa esperar amb més interès els telèfons plegables que preparen Huawei, LG i, sobretot, Samsung. Probablement aquestes marques, que van entrar ja fa temps en el terreny de les pantalles flexibles (LG Flex, Samsung Edge), hauran resolt millor el plegat d’altres elements del telèfon més enllà de la pantalla, com la carcassa i la bateria, i és d’esperar que les seves propostes siguin menys aparatoses que el FlexPai. Aquest, això sí, se’ls ha avançat en la sortida al mercat.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.