fbpx

Autopistas col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona per analitzar els impactes en la mobilitat davant de diferents escenaris de gestió en els accessos a la ciutat

También puedes leer este artículo en: Español

Autopistas, companyia del grup Abertis, treballarà conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona per resoldre un dels reptes de la 1a edició del Programa DataCity, una iniciativa creada per la plataforma NUMA i impulsada pel Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, que convida a corporacions i empreses tecnològiques a buscar solucions que responguin a diferents necessitats de l’entorn urbà a travès de les dades.

En concret, Autopistas, empresa líder en la gestió d’infraestructures de vies d’alta capacitat, col·labora al costat del departament de Gestió de la Mobilitat i l’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona en el repte centrat en millorar la futura gestió de la mobilitat en els accessos a la ciutat de Barcelona. L’objectiu final d’aquest desafiament és simular escenaris, partint de dades creuades entre Autopistas i altres entitats, que permetin disposar a l’Ajuntament de la informació necessària per planificar futures actuacions de mobilitat orientades a reduir la congestió i la contaminació.

Xavier Serra, Director de Desenvolupament de Concessions i Transformació d’Autopistes, ha explicat que “els possibles models futurs de gestió de les principals vies d’accés a la ciutat i les tendències de mobilitat que apliquen o analitzen altres ciutats en els àmbits metropolitans, plantegen la necessitat de disposar d’escenaris de simulació basats en dades que facilitin a l’Ajuntament la definició i implementació de futures estratègies de mobilitat. La nostra experiència internacional col·laborant amb altres ciutats en l’àmbit de la mobilitat i el compartiment de dades de les principals vies d’accés de Barcelona, aportaran valor a aquest repte conjunt que desenvoluparem amb l’Ajuntament”.

Després d’un procés de selecció, les empreses CIM i Mosaic Factor començaran a treballar al costat dels equips operatius d’Autopistas, l’Ajuntament i el mateix programa DataCity per trobar solucions eficients. Les primeres conclusions s’anunciaran en un Demo Day a l’Ajuntament de Barcelona a finals de febrer de 2019.

El Programa DataCity, que desenvolupa solucions innovadores i viables als desafiaments de la ciutat, s’ha presentat avui en el marc del SmartCity Expo World Congress 2018 i es desenvoluparà durant els propers 4 mesos.

Autopistas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.