fbpx

El RACC i l’ATM posen en marxa una prova pilot d’abonaments combinats per al pagament de viatges en transport públic i en motos compartides

También puedes leer este artículo en: Español

El RACC i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han posat en marxa una prova pilot a Barcelona per desenvolupar abonaments combinats de transport que permeten viatjar amb diferents modes, tant en transport públic com en transport compartit. Les dues entitats, que són membres de MaaS Alliance, estan explorant un model de tarifa plana on l’usuari pugui adquirir un abonament que inclogui, d’una banda, un paquet de viatges en transport públic de l’ATM i, de l’altra, un paquet de minuts per desplaçar-se amb motos compartides a la ciutat de Barcelona.

Els resultats de la prova pilot, que té una durada de diversos mesos, permetran conèixer els hàbits de mobilitat dels ciutadans i les seves preferències per poder avançar en el desenvolupament de nous paquets que incloguin més operadors de transport públic, transport compartit, taxis i vehicles amb conductor, entre d’altres, i que s’adaptin a les necessitats de diferents tipus d’usuaris.

Amb aquesta iniciativa el RACC i l’ATM volen desenvolupar instruments que impulsin la intermodalitat a la ciutat de Barcelona, fer més còmodes i econòmics els desplaçaments dels ciutadans i facilitar-los el descobriment de noves maneres de moure’s alternatives a l’ús del vehicle privat.

La prova pilot ha estat anunciada avui pel RACC i l’ATM en el marc de la cimera mundial de la MaaS Alliance que avui acull el RACC a la seva seu a Barcelona. La cimera ha reunit els membres d’aquesta organització internacional que investiga i debat sobre el futur de la mobilitat entesa com a servei (Mobility As A Service).

La MaaS Alliance, de la qual el RACC és membre fundador i l’ATM és membre del seu consell directiu, està integrada per 67 institucions d’arreu del món i treballa per avançar cap a un model global de mobilitat que integri totes les formes de transport individuals i col·lectives en un sol servei de mobilitat accessible a demanda. Entre els seus membres hi ha administracions públiques i representants dels usuaris, operadors de transport i proveïdors de serveis, com ara Alstom, Siemens i Uber, els governs d’Alemanya, Finlàndia i els Estats Units, les ciutats de Copenhaguen, Hèlsinki, Manchester i Milà, la University College London i organitzacions públic- privades que promouen els sistemes de transport intel·ligent, com ITS America, ITS United Kingdom i ERTICO a Europa, entre d’altres.

Pel RACC, aquest projecte forma part del seu procés de transformació cap a un Club de Serveis a la Mobilitat, en el qual està desenvolupant noves solucions que ajudin a les persones en els seus desplaçaments i que promoguin una mobilitat més segura, intel·ligent, assequible i respectuosa amb el medi ambient. En aquest sentit, la prova pilot anunciada avui s’emmarca dins de RACC Trips, l’eina desenvolupada pel RACC que permet planificar trajectes i combinar diferents modes de transport. RACC Trips és l’única plataforma amb tot el transport públic i compartit de Barcelona, dona accés a més de 15.000 vehicles i equipaments de mobilitat amb informació en temps real, i ha posicionat Barcelona com a ciutat europea líder en mobilitat. Per primera vegada l’usuari pot comparar totes les opcions per fer un trajecte segons el seu preu i temps de viatge, planificar trajectes multimodals combinant transport públic i motos compartides, i trobar i reservar els vehicles a través de l’app.

RACC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.