fbpx

Telefónica inverteix a Catalunya més de 110 milions d’euros en millorar la connectivitat durant el 2018

También puedes leer este artículo en: Español

Telefónica tanca el 2018 amb una inversió de 110,4 milions d’euros en infraestructures que milloren la connectivitat de Catalunya. La companyia ha destinat 25,4 milions d’euros en modernitzar la xarxa mòbil que dóna cobertura 4G i ha desplegat fibra òptica (FTTH) en municipis per un valor de 85 milions.

El centenar i mig de poblacions on s’ha ampliat la cobertura mòbil estan repartides per totes les comarques del territori català. Pel que fa a la implantació de fibra òptica, 32 municipis han estrenat durant el 2018 internet d’alta velocitat i se sumen a una llista total de 290 poblacions –3.320.000 llars i negocis– de Catalunya que ja gaudeixen d’aquesta connexió.

Millor xarxa mòbil a 266 municipis

Telefónica ha dut a terme actuacions de renovació de la xarxa mòbil 4G a 255 municipis de Catalunya: 107 de Barcelona, 56 de Lleida, 51 de Tarragona i 41 de Girona.

A més a més d’aquestes poblacions, la companyia també millora la infraestructura de cobertura mòbil en onze poblacions catalanes: Alpens, Capellades, Castellfollit de Riubregós, Marganell, Prats de Lluçanès, Pujalt i Sobremunt (Barcelona); Alcanó i Torrefeta i Florejacs (Lleida); i La Bisbal de Falset i Figuerola del Camp (Tarragona).

32 poblacions estrenen fibra òptica

Telefónica ha completat el seu pla de desplegament de fibra òptica del 2018 instal·lant aquesta tecnologia a 32 municipis al territori català. Dotze a Barcelona: Avià, Balsareny, Les Cabanyes, Castellgalí, Collbató, Navàs, Sallent, Sant Iscle de Vallalta, Sant Llorenç de Savall, Sant Pol de Mar, Tagamanent i Vilobí del Penedès; vuit a Tarragona: Benissanet, Mont-Roig del Camp, Els Pallaresos, Perafort, Puigpelat, La Riera de Gaia, Santa Oliva, i Vandellòs i L’Hospitalet de L’Infant; sis a Lleida: Albatàrrec, Bellcaire d’Urgell, Castellserà, Linyola, Olius i Verdú; i també sis a Girona: Llagostera, Pals, Regencós, Riells i Viabrea, Vilabertran i Vila-Sacra.

Actualment, la companyia dóna cobertura amb la seva fibra òptica a un total de 290 poblacions del territori català, incloses les quatre capitals de província. Aquesta xifra suposa connexió a internet d’alta velocitat a un total de 3.320.000 llars i negocis, el 72% de tota Catalunya. Per província representen 2.680.000 a Barcelona, 264.000 a Tarragona, 225.000 a Girona i 151.000 a Lleida.

El desplegament d’aquesta tecnologia d’última generació, per una banda, dota a les llars de la màxima prestació en els seus serveis de connectivitat davant de l’elevada demanda de tràfic de dades i, per una altra banda, suposa un increment de la competitivitat i un valor afegit a les empreses, ja que disposen d’un servei rellevant i imprescindible per al desenvolupament de les seves activitats.

Telefónica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.