fbpx

Avui és el Dia de la Internet Segura. Què hem de fer per protegir-nos?

internetsegura.cat-ciberseguretat

Un any més, cal dedicar la jornada del cinc de gener a promoure l’ús segur i cívic de la xarxa.

Cada vegada hi ha més gent connectada i cada dia som més vulnerables a que algú accedeixi a les nostres dades, i amb elles, a la nostra privadesa i als nostres diners. Tot i això, la meitat dels ciutadans no prenen cap mesura per protegir la seva intimitat digital.
Li he demanat a Juan Caubet, el director de seguretat TI del centre tecnològic Eurecat, fins a quin punt han evolucionat les ciberamenaces que patim els ciutadans i les empreses.

És a dir, que la intel·ligència artificial també es comença a aplicar en les eines que ens han de protegir dels malfactors digitals. Però només està disponible en els dispositius i les aplicacions més recents. De manera que ja ho sabeu: mantingueu sempre actualitzats els vostres equips. És una de les recomanacions que trobareu, per exemple, a la pàgina web internetsegura.cat de la Generalitat, amb consells que no deixen de ser de sentit comú. Però ja sabem que aquest és el menys comú dels sentits.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.