fbpx

Samsung traurà la càmera fora del telèfon. Una operadora mòbil personalitzada per a persones que no hi senten bé.

fotografia-samsung_note_9-smartphones

Samsung farà telèfons sense càmera?

No, això seria un suicidi comercial, perquè fer fotografies i els vídeos és el més important d’un mòbil per a molta gent. El que Samsung està pensant fer és tot el contrari: posar la millor càmera del telèfon en un altre lloc. Concretament, al llapis tàctil del seu model emblemàtic, el Galaxy Note. Els usuaris d’aquesta gamma de Samsung són els clients més fidels de la marca, i en la versió actual, el Galaxy Note 9, a més d’escriure amb el llapis a la pantalla també poden fer-lo servir com a disparador de la càmera de fotos o per passar les diapositives d’una presentació.
Ara Samsung ha patentat un nou model de llapis que a la punta de dalt porta un objectiu i a dins una òptica zoom amb més augments que la que es pot posar a dins dels telèfons, que són molt prims. De moment només es tracta d’una patent, veurem si acaba sent un producte. Però si més no demostra que encara hi ha marge per innovar en tecnologia mòbil.

Encara que no hi sentis bé, pots parlar per telèfon.

La paraula telèfon vol dir “parlar a distància”, i per molt que es navegui per internet i es faci servir el WhatsApp, les trucades de veu segueixen sent una aplicació fonamental de qualsevol mòbil. En els últims anys, la qualitat de so ha millorat molt gràcies a la veu d’alta definició (que és com jo us estic trucant ara) i encara ho farà més.
Però hi ha un col·lectiu que s’ha quedat despenjat d’aquestes millores: les persones amb deficiència auditiva. A Anglaterra és a punt de néixer una operadora que s’adreça exclusivament a elles. Es diu Audacious i oferirà un servei personalitzat: quan et donis d’alta, et faran una audiometria i a partir d’aquell moment, el so de totes les trucades que facis i rebis amb ells estarà equalitzat per compensar la teva deficiència d’audició i que ho sentis tot tan bé com sigui possible.
Trobo que aquesta personalització extrema és molt innovadora i pot ser que tingui molt de futur, perquè la nostra capacitat auditiva va perdent amb l’edat, de manera que cada vegada tindran més clients potencialment interessats.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.