fbpx

Skype fa un “Marie Kondo”. Spotify a l’alça, Twitter de baixa.

skype

Una solució per les habitacions desendreçades, de la mà de Skype.

Els oients que no siguin gaire amants de l’ordre ja tenen a l’abast un mètode per posar-hi remei, si més no de cara a l’exterior. No es tracta de seguir els consells de la japonesa Marie Kondo que recomana llençar tot allò que no et faci feliç. En aquest cas es tracta de Microsoft, que ha incorporat a la seva aplicació Skype de videotrucades una funció que enfoca només la persona que parla i deixa difuminat el fons de la imatge.
Potser recordes que al mes de setembre ja vàrem avançar aquesta novetat als sistemes de videoconferència per a empreses. Des d’avui també ho inclouen les versions de Skype per a ordinadors Windows, Mac i Linux. Segur que més d’un agrairà poder simular que és una persona endreçada quan parli per Skype amb la mama o amb un client, sense haver de desfer-se de les andròmines que té escampades pel despatx.

Spotify progressa adequadament, però Twitter necessita millorar.

Sí. Després de tretze anys, el servei Spotify de música en streaming ha obtingut beneficis per primera vegada: el trimestre passat va guanyar 94 milions d’euros, gairebé un euro per cadascun dels 96 milions de clients de pagament que té, sobre els 207 milions d’usuaris mensuals que té en total. Val a dir que aquests beneficis semblen efímers, perquè l’empresa ja ha avisat que el trimestre que ve té previst perdre al menys 50 milions d’euros i més de 200 milions d’aquí a final d’any. Potser per això acaba de comprar dues xarxes de podcast, que és un contingut que li sortirà molt més barat que la música.
En canvi, a Twitter les coses no li acaben d’anar bé. Porta tres trimestres seguits perdent usuaris mensuals. Ara som 321 milions, cinc menys que fa tres mesos, mentre Facebook en va guanyar 49 milions en el mateix periode. I què han decidit a can Twitter? Doncs que ja no tornaran a fer pública la xifra d’usuaris mensuals. A partir d’ara publicaran la d’usuaris diaris, que diuen que és molt més representativa del negoci. Jo d’això en dic comptabilitat creativa.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.