fbpx

Caixers automàtics que et donen diners per la cara. Rússia es desconnectarà totalment d’Internet

biometria

Es podran treure diners dels caixers automàtics de CaixaBank per la cara.

Aquest somni de molta gent es farà realitat aquesta setmana, tot i que amb un petit detall: has de ser client de l’entitat. Sigui com sigui, CaixaBank té previst presentar dijous a Barcelona una nova funció dels seus caixers que permetrà els clients operar identificant-se amb tecnologia de reconeixement facial, havent registrat prèviament la seva imatge. El banc serà així el primer del món que ofereixi comercialment aquesta possibilitat en els caixers que siguin compatibles.
En això es distingeix d’altres entitats que també estan fent proves pilot de pagaments per la cara. Sense anar més lluny, els empleats del BBVA ja poden pagar amb aquest sistema el menú del dinar a la cafeteria de la seu corporativa, i dos-cents empleats del Banc Sabadell porten un mes provant el pagament facial a les cafeteries de Sant Cugat, Madrid i Alacant. Però CaixaBank assegura que el seu sistema serà el primer a disposició dels clients.
En qualsevol cas, la identificació per la cara és un dels sistemes preferits per fer el que s’anomenen transaccions invisibles, sense haver de treure cap targeta ni telèfon mòbil.

Rússia es desconnectarà totalment d’Internet

Les autoritats i les operadores russes preparen una desconnexió total del país. Serà un experiment a gran escala per comprovar els efectes d’un projecte de llei presentat el mes passat al parlament que obligarà els proveïdors russos d’internet a garantir la independència de l’espai telemàtic rus en cas d’agressió exterior, aïllant el país de la resta del món. A més, les operadores hauran de configurar les seves xarxes de manera que el regulador estatal de telecomunicacions pugui inspeccionar tot el trànsit de dades de Rússia, per bloquejar contingut prohibit i comprovar que el trànsit entre usuaris russos no surt del país en cap moment. En aquest aspecte l’experiència s’assembla molt a l’anomenat Gran Tallafoc xinès.
Aquestes maniobres de ciberguerra a escala nacional encara no tenen data, però s’espera que la desconnexió tingui lloc abans del primer d’Abril, el dia que s’han de presentar esmenes al projecte de llei. Les operadores implicades ja han dit que compliran les ordres del govern Putin, però no garanteixen que internet segueixi funcionant normalment dins de Rússia durant la prova.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.