fbpx

Per a què vols un televisor 8K si no hi ha emissions en 8K? Netflix observa tot el que fas.

samsung_tv_qled_8k

Samsung aposta pels televisors cars

L’empresa coreana presenta avui a Porto les novetats en televisió i electrodomèstics que vendrà aquest any a Europa. El producte estrella són els televisors 8K, amb pantalles QLED de 33 milions de pìxels. És interessant perquè cap cadena ni plataforma de streaming emet encara amb tanta resolució, però Samsung diu que l’electrònica de l’aparell és capaç de millorar en temps real qualsevol imatge, des de l’alta definició fins al 4K, per aprofitar les seves noves pantalles. Ho fa amb uns algoritmes d’intel·ligència artificial que aprenen de tot el que mires i transmeten les millores a tots els altres televisors de la marca. Òbviament, no són aparells barats: el model de 65 polzades costa 5.000 euros. Però és que la marca ja ha abandonat el mercat dels televisors barats: aquest any ja no vendrà cap aparell de menys de 32 polzades i que no sigui 4K.

Una altra notícia és que a mitjans del més que ve, els propietaris de qualsevol televisor connectat Samsung venut a partir de l’any 2010 podran actualitzar-lo per incloure l’aplicació d’iTunes, el videoclub d’Apple. La marca tindrà aquesta funció en exclusiva al menys fins a l’estiu.

Netflix vigila els espectadors?

Encara més del que ens pensavem. L’èxit de Netflix es basa en l’anàlisi detallat del comportament dels usuaris. Guarda totes les nostres accions de visionat, des de les escenes que repetim fins a quin punt d’un episodi deixem de veure’l. Amb aquesta informació fa coses relativament trivials, com personalitzar per a cada espectador les imatges promocionals de les sèries que apareixen a l’aplicació de manera que hi surti l’actor o actriu que més ens agrada. Però també utilitza les dades per decidir com han de ser les noves produccions que encomana.

Ara Netflix té una nova font de dades: la interactivitat. Recordareu que abans de Nadal va estrenar Bandersnatch, un episodi de la sèrie Black Mirror on l’espectador ha de triar com vol que segueixi la història, a l’estil dels llibres ‘Tria la teva aventura’. Doncs un investigador s’ha acollit al Reglament Europeu de Protecció de Dades i ha demanat a Netflix que li proporcioni totes les dades que té acumulades sobre ell, i entre aquesta informació hi ha cadascuna de les opcions que va triar mentre mirava Bandersnatch. De fet no és cap sorpresa, però sí és irònic que passi amb un episodi on el protagonista es va tornant paranoic perquè creu que algú vigila tots els seus moviments. La realitat supera la ficció.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.