fbpx

HP convoca aquest dissabte a 312 nens i nenes d’escoles catalanes a la 5ª edició de la competició de codi HP CodeWars

La manca d’interès dels joves, especialment de les nenes, per cursar estudis de les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM per les seves sigles en anglès) és preocupant. Durant el curs 2016-2017, tan sols el 24% dels estudiants inscrits en universitats espanyoles van optar per carreres d’aquestes àrees. La manca d’interès pels joves en aquestes matèries és evident a les aules universitàries, però el problema comença en les etapes formatives anteriors, a Primària, Secundària i Batxillerat. El biaix de gènere també comença a l’escola: només el 4,2% de les adolescents vol dedicar-se a alguna d’aquestes àrees.

En aquest context i davant l’impacte en l’atracció de talent que pot tenir en el futur, HP organitza per cinquè any consecutiu la competició de programació i codificació HP CodeWars, que té l’objectiu de fomentar els estudis STEM – sobretot els relacionats amb la informàtica o les telecomunicacions – entre els joves, i especialment entre les nenes. L’edició d’aquest any tindrà lloc aquest dissabte 2 de març a les instal·lacions del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

Més de 300 estudiants d’entre 14 i 18 anys procedents de 75 escoles catalanes participaran en aquesta competició per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, C++ o Python, resolent problemes matemàtics al llarg de tres hores. A més, els professors que acompanyin als alumnes assistiran a una jornada de debat sobre com despertar l’interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els més joves des de les escoles a través dels casos pràctics de la fundació Empieza por Educar (ExE) i els professors Joan Alemany i Àlex Álvarez, vinculats a l’Olimpíada Informàtica Catalana.

L’esdeveniment comptarà amb l’assistència de la directora General de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Joana Barbany.

Malgrat que les previsions indiquen que l’any vinent la demanda de perfils tècnics serà del 14% a Europa i del 10% a Espanya, encara es percep una clara disminució de les matriculacions en aquestes disciplines, especialment entre les noies. És per això que des d’HP creiem que és de vital importància dur a terme una tasca de conscienciació sobre la necessitat de fomentar la vocació i les habilitats tecnològiques entre els joves, sobretot entre les dones, que desenvolupen un paper crucial en la reducció de la bretxa existent entre demanda i oferta d’ocupacions STEM.

Ens ajudes a conscienciar a la societat sobre aquesta necessitat?

HP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.