fbpx

Tesla, Amazon i Apple reorienten el negoci.

amazon_dash

La primera és Amazon, que abandona els botons Dash.

Els Dash són uns botons que serveixen per comprar a la botiga d’Amazon centenars de productes de consum habitual de la llar només prement-los. Porten imprès el logotip de la marca, els configures la primera vegada amb l’aplicació mòbil, els connectes a la xarxa wifi i els enganxes al lloc on fas servir el producte: al vàter el botó del paper higiènic, a la rentadora el del detergent o a la impressora el del tòner.
Ara Amazon diu que deixarà de vendre els botons Dash (costen 5 euros que es descomptaven de la primera comanda que fas amb ells) perquè ja hi ha molts electrodomèstics connectats que demanen ells mateixos els consumibles. Pel que diuen, dos botons dels Dash més populars eren els de comprar menjar de gos i preservatius. Si teniu botons Dash a casa per aquests productes o altres els podreu continuar fent servir normalment.

La segona que plega veles és Apple, però només en cotxes autònoms.

Apple ha confirmat que a mitjans del mes que ve acomiadarà gairebé 200 enginyers de la divisió Titan de cotxes sense conductor, fundada ara fa quatre anys. En aquell moment alguns van interpretar que el fabricant de l’iPhone volia treure cotxes propis; en canvi, d’altres varem observar que en el millor dels casos aspirava a incloure la seva electrònica en cotxes d’altres marques, perquè el seu model de negoci és molt diferent al de l’industria automovilística. Els acomiadaments d’ara semblen indicar que el projecte Titan ha fracassat i potser s’hauria de dir Titànic.
Ara bé, cal dir que a Apple hi ha altres negocis que li van bé, com és la rellotgeria. Tot just avui la consultora Strategy Analytics ha informat que l’any 2018 es van vendre al món 45 milions de rellotges intel·ligents, i la meitat d’aquests van ser Apple Watch. Molt pel darrere en les vendes trobem Fitbit i Samsung com a segona i tercera marques més venudes al món en el conjunt de l’any, tot i que l’ultim trimestre de l’any Samsung ja va vendre més rellotges que Fitbit. En canvi, els rellotges amb sistema Android no hi són ni se’ls espera.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.