fbpx

Un pas endavant cap a un futur sense contrasenyes.

usb_4

Aviat podrem prescindir de les contrasenyes.

Si més no, tindrem aquesta possibilitat. El consorci que regula els estàndards de la web ha aprovat avui oficialment la norma WebAuthn, que permet les pàgines web comunicar-se de manera segura amb dispositius externs o biomètrics per identificar l’usuari sense que aquest hagi de teclejar les seves claus d’accés. Podrem fer servir clauers USB personals, lectors dactilars o càmeres de reconeixement facial.

De fet, la majoria dels navegadors moderns com Chrome, Firefox, Edge i Safari ja són compatibles amb el nou estàndard, igual que els sistemes operatius Android i Windows 10. Ara del que es tracta és que els creadors de les pàgines web també ho adoptin, cosa que ja han fet algunes com Dropbox, Facebook, Twitter i Microsoft. Quan ho facin tots, podrem deixar de confiar en la nostra memòria.

Aquest no és l’únic estàndard tecnològic nou d’aquest dilluns. Avui també s’han fet públiques les especificacions dels futurs connectors USB 4. Físicament seran igual que els actuals USB 3.2, però podran transferir dades al doble de velocitat, fins a 40 gigabits per segon en comptes de 20. També podran alimentar aparells amb un consum de fins a 100 watts i connectar fins a dos monitors amb resolució 4K.

L’actual connector Thunderbolt 3 ja ofereix aquestes prestacions, però està subjecte al pagament d’una llicència i per això només el porten els aparells més cars per a ús professional. En canvi, els fabricants de xips per a USB 4 no han de pagar res a Intel per l’ús de la tecnologia i per això és d’esperar que la veiem aviat en molts més dispositius.

Aquest és el comunicat d’Intel detallant la novetat:

[rps-include post=”28971″ title=”true” content=”lede” length=”100″]

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.