fbpx

Els trens AVE Barcelona-Madrid tindran WiFi a partir de l’1 d’abril

playrenfe-wifi

También puedes leer este artículo en: Español

Dos anys després d’incorporar el servei als trens d’alta velocitat del corredor Madrid-Sevilla, Renfe ha anunciat aquest dimarts que els passatgers dels AVE que circulen per la ruta Girona-Barcelona-Saragossa-Madrid també podran accedir al servei PlayRenfe de connectivitat i contingut digital a bord.

ELs primers trens equipats amb el servei començaran a circular el primer d’abril. Seran el 70% dels que circulen en total per aquest corredor. Segons l’operador ferroviari, la resta s’aniran equipant progressivament fins assolir el 100% abans que acabi l’any 2019. Els trens que disposin de PlayRenfe estaran identificats amb un distintiu, tot i que a l’hora de comprar el bitllet no es podrà saber si la reserva correspon o no a un dels combois connectats.

A més de la connexió a internet, PlayRenfe inclou l’accés un catàleg de pel·lícules, música i llibres de Movistar+, doncs la infraestructura la posa Telefónica, amb una combinació d’antenes de mòbil 4G i cobertura via satèl·lit, mitjançant un contracte de gairebé 150 milions d’euros signat l’any 2015. L’ús de PlayRenfe és gratuït per als viatgers de classe preferent i per a tots els titulars de la targeta de fidelització +Renfe, amb un límit d’un únic dispositiu i un trànsit de 20 MB de dades. La resta dels viatgers poden contractar el mateix paquet per un preu de dos euros. També hi ha una modalitat premium amb capacitat per a tres dispositius i 100 MB de dades.

Els AVE del corredor Madrid-Sevilla van estrenar la connectivitat wifi a primers de desembre de 2015, amb la promesa d’ampliar-la als de la línia de Barcelona durant l’any 2017. 28 mesos més tard, sembla que el servei arriba per fi. Recordem que els AVE Barcelona-Madrid també van trigar més que els de Sevilla en disposar d’endolls als seients.

La resta dels detalls són al comunicat de premsa de Renfe:

[rps-include post=”28996″ title=”true” content=”lede” length=”100″]

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.