fbpx

Google celebra el dia del número Pi calculant-lo amb més decimals que ningú. Un nou servei per enviar fitxers grossos de manera privada.

Avui és el dia de Pi i Google el celebra presumint de potència de càlcul.

A bona part del món, la data d’avui s’escriu com a 3/14. Per això tots els 14 de març es celebra el dia del número Pi, la constant matemàtica establerta per Arquímedes que surt de dividir la circumferència d’un cercle pel seu diàmetre. Tothom recorda de l’escola que Pi el valor de Pi són 3,1452 i una tirallonga inacabable de decimals.

Des d’avui aquesta tirallonga és més llarga que mai, perquè Google ha calculat Pi amb 31,4 bilions de decimals, superant en nou bilions el rècord Guiness anterior, establert fa més de dos anys. La gran novetat és que per primera vegada el càlcul no s’ha fet localment amb un superordinador, sinó al núvol. Un grup de 96 processadors han estat 112 dies fent un càlcul que un sol ordinador hauria trigat gairebé 2.800 dies, o més de set anys i mig, en completar. Naturalment Google fa servir aquesta fita del número Pi més llarg per promocionar la potència dels seus serveis de computació al núvol.

Si heu d’enviar fitxers grossos, des d’ara podeu fer-ho de manera més segura.

La fundació Mozilla ha presentat el nou servei Firefox Send, que permet transferir grans volums de dades respectant la vostra privadesa. Hi ha altres serveis i aplicacions per enviar fitxers grossos sense haver d’adjuntar-los a un missatge, des de Dropbox fins a WeTransfer. Fins i tot Google transforma en enllaços de Google Drive els fitxers adjunts de mida més gran on el destinatari pot fer clic per descarregar-los.

Però el nou Firefox Send ofereix la màxima privadesa perquè xifra els vostres fitxers d’extrem a extrem. Té altres funcions interessants com la de fixar la caducitat dels fitxers enviats, ja sigui al cap de tants dies o quan hagin estat descarregats una quantitat determinada de vegades. Send es pot fer servir amb qualsevol navegador web, és gratuït i permet transferir fins a un terabyte de manera anònima, però si vols enviar fins a dos terabytes i mig t’has d’identificar amb un perfil de Firefox.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.