fbpx

Nissan impulsa el seu ecosistema d’innovació oberta amb la signatura d’un acord estratègic amb Eurecat

nissan-eurecat

También puedes leer este artículo en: Español

Nissan i Eurecat han signat avui un acord estratègic que contribuirà a fomentar la innovació dins de la pròpia companyia i que permetrà maximitzar les oportunitats de la seva planta de Barcelona, ​​gràcies al desenvolupament de projectes estratègics entre les dues institucions.

L’objectiu d’aquest acord és impulsar la col·laboració i cooperació de les dues entitats dins de l’abast dels sis reptes d’innovació sistemàtica definits per Nissan: força de treball connectada, manteniment intel·ligent, energia, muntatge intel·ligent, producció flexible i inspecció intel·ligent.

La multinacional japonesa aposta per redefinir el futur del sector de l’automoció i ho vol fer potenciant la capacitat d’imaginar, crear i estar sempre a la recerca de la millora contínua en tots els seus processos productius.

El conseller director general de Nissan Motor Ibèrica (NMISA), Genís Alonso, ha explicat que per Nissan, “la innovació és un procés per transformar els desafiaments als quals ens enfrontem i aportar noves solucions que assegurin la sostenibilitat de les operacions industrials. La companyia ha de respondre a les necessitats dels nostres consumidors d’avui i de demà oferint les millors solucions. Per això, basem el nostre procés d’innovació en el potencial dels nostres enginyers i en el treball conjunt amb col·laboradors estratègics com Eurecat”.

El centre tecnològic Eurecat “està orientat a la prestació de solucions diferencials i tecnologia capdavantera per contribuir a la cadena de valor de les empreses, amb la finalitat que puguin crear nous productes i serveis o millorar processos que permetin millorar la seva competitivitat”, ha subratllat Xavier Torra, president d’Eurecat. En aquest sentit, ha remarcat, “la col·laboració estratègica amb Nissan permetrà aportar tant l’experiència i capacitats multitecnològiques pròpies d’Eurecat, com els coneixements que tenim gràcies a la nostra connexió amb universitats i centres de recerca, per ajudar a la companyia a generar idees, provar-les i aplicar-les de manera ràpida i flexible, dins d’un model que situa la innovació tecnològica en el cor dels projectes, per fer-los diferencials i rendibles”.

Aquest compromís s’emmarca dins el marc “Nissan BCN Innovation District” on Nissan obre el seu ecosistema d’innovació a múltiples agents de l’exterior. La companyia col·labora actualment amb més de 230 actors -startups, universitats, centres tecnològics, clústers, inversors, entre d’altres- en les seves operacions industrials a Barcelona.

En aquest context, la col·laboració estratègica amb Eurecat afavorirà l’acceleració del cicle d’innovació de Nissan a través de la conceptualització conjunta de noves solucions per encarar els sis reptes d’innovació.

Durant l’any fiscal 2019, que arrencarà el proper 1 d’abril, Nissan i Eurecat seguiran una metodologia conjunta en matèria d’innovació. En aquest sentit, es definiran els projectes fins a la seva execució i es treballarà al mateix temps en la seva implementació.

L’acord amb Eurecat obre una porta de múltiples possibilitats des d’un punt de vista tecnològic i organitzatiu. En aquest punt, aquesta col·laboració afavorirà el posicionament de Nissan com un referent innovador a Catalunya, a la resta de l’Estat i a Europa.

Nissan
Eurecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.