fbpx

Un error de MásMóvil “independitza” d’Espanya els abonats de Som Connexió

Alguns clients de telefonia mòbil de l’operadora cooperativa Som Connexió han rebut aquest dilluns 18 de març als seus telèfons dos missatges SMS notificant-los que es trobaven a l’estranger i informant-los de les tarifes que se’ls aplicarien:

Estás navegando en el extranjero, pero no pasa nada, en la UE y países asociados tu tarifa no cambia, es la misma que en España. info contacta con tu operador local.

Tarifas en este país: Llamar 3,15E/min. establ. llam. 1,82E. Recibir llamadas 2,66E/min. SMS 0,73E. Internet 6,05E/MB. info. Todo IVA incl. info llamando a tu operador local.

La majoria dels clients afectats han rebut els avisos sense haver travessat cap frontera, sinó que es trobaven al seu lloc habitual de residència o de feina, dins de l’estat espanyol.

Per aquest motiu, alguns usuaris com el regidor de les CUP a Berga, Francesc Titot Ribera, s’han demanat si l’avís de l’operadora era un indicador de l’establiment d’una frontera nova:

En realitat tot ha estat fruit d’un error. Així ho ha explicat l’operadora als seus clients mitjançant Twitter:

En un altre tuit es donen més pistes:

En realitat, el problema ve de MásMóvil, l’operadora amfitriona dels serveis de mòbil de Som Connexió en règim d’Operadora Móbil Virtual (OMV), que és qui ha enviat els missatges als abonats. Així m’ho ha confirmat un portaveu de l’empresa, que reconeix que Som Connexió no és l’única de les seves virtuals que ha patit avui la incidència dels SMS sobre falsa itinerància. Tot i això, ha declinat concretar quines altres OMV s’han vist afectades i en quina proporció d’usuaris. No consta que Parlem, una altra OMV resident a MásMóvil amb seu a Catalunya, hagi patit la mateixa incidència.

Más Móvil fa servir la xarxa d’antenes de la seva filial Yoigo i també algunes d’Orange.

Segons la seva web, la cooperativa Som Connexió, amb seu al Prat de Llobregat, compta actualment amb 4.648 socis, per als quals gestiona un total de 7.990 contractes de serveis de telecomunicacions.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.