fbpx

Fem servir el mòbil encara més del que ens pensem

samrtphones-use
rawpixel / Pixabay

Ens connectem a internet gairebé tres hores diàries, i dos de cada tres minuts ho fem amb algun dispositiu mòbil.

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi de l’associació espanyola de publicitat digital. La meitat del temps de connexió correspon al smartphone. Una altra manera de veure-ho: el 60% del consum el fem amb aplicacions, el 40% visitant pàgines web. En aquest sentit, saps quantes aplicacions fas servir al teu mòbil?

Doncs potser són més. Resulta que els enquestats creuen que fan servir 11 aplicacions al smartphone, quan en realitat són gairebé el triple: 31 aplicacions diferents.

També han mesurat quantes vegades ens connectem a internet: 230 vegades al mes, que són gairebe vuit sessions de connexió al dia.

Un últim aspecte que m’ha cridat l’atenció de l’estudi és que la meitat dels internautes fan servir algun assistent de veu, sobretot per fer trucades i enviar missatges de veu. La proporció és encara més alta entre els usuaris més joves, gairebé dos de cada tres.

I quin és el més popular?

La meitat dels usuaris fan servir el de Google (60%) seguit de Siri (37%) molt per sobre del 10% d’Alexa, que és el que et ve al cap quan penses en majordomes digitals. Aixó sí, Alexa és el més ben valorat, amb vuit punts sobre deu, seguit de Siri amb una nota de 7,5.

Bola extra: a Google li surt a compte la multa d’Europa

La primera és en realitat la confirmació d’una sospita del que parlavem ahir. A Google no li ha fet ni pessigolles la multa de 1.500 milions que li va posar la Comissió Europea. Ans al contrari: les accions de Google pugen un 2% després de la multa. El valor de l’empresa ha crescut 17.000 milions, que són 10 vegades l’import de la multa.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta https://twitter.com/albertcuesta?lang=ca
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.