fbpx

En directe: presentació de nous serveis Apple

También puedes leer este artículo en: Español

Sota el lema “It’s show time.” (una cosa així com Comença l’espectacle), Apple ha convocado la premsa l la seva claca més fidel a l’auditori de la seva seu de Cupertino aquest dilluns 25 a les 10:00 hora local (les 18:00, hora peninsular espanyola) per una presentació que s’endevina una mica diferent del que l’empresa ens té acostumats.

Per començar, és poc probable que avui es presentin nous productes de hardware. Apple porta un parell de setmanes comunicant discretament la renovació de les seves gammes d’ordinadors, tauletes i fins i tot d’auriculars mitjançant simples comunicats de premsa. Es diria que Apple vol evitar que res pugui fer ombra a les novetats d’avui. Tot apunta que aquestes estaran centrades en nous serveis, en línia amb la nova orientació de l’empresa derivada de la frenada general en les vendes de smartphones, que fins ara li han aportat el gruix de la facturació. Especialment considerant que les prestacions de la pròxima generació d’iPhones no estaran a l’alçada dels models dels seus rivals.

Així les coses, s’espera que Apple presenti avui al menys tres serveis nous en modalitat de subscripció mensual:

  • Una plataforma de cinema i sèries en streaming, a l’estil de Netflix. Apple porta mesos produïnt material propi, que li caldrà perquè diversos dels grans estudis -començant per Disney- es disposen a presentar plataformes pròpies i a mitjà termini es reservaran el seu contingut per a elles.
  • Un agregador de premsa digital, que oferiria el contingut de pagament dels mitjans participants, a canvi d’una quota mensual d’accés a tots ells.
  • Una plataforma de videojocs en streaming. A diferència de Stadia, que Google va presentar fa pocs dies, la d’Apple permetria als abonats jugar en els seus dispositius als jocs de l’App Store sense haver de comprar-los. Els seus creadors cobrarien una part de la quota, proporcional al temps de joc. És un model semblant al que Amazon va provar fa uns anys amb Underground.

Una font del sector afirma que Apple també presentará avui, en aliança amb Goldman Sachs, un mitkà de pagament propi vinculat al servei Apple Pay. Tanmateix, el que circula a respecte no passa de rumor.

Des d’aquí, tan o més interessant que el funcionament dels nous serveis serà, per una banda, el calendari de llançament fora dels Estats Units. Per una altra, les diferències de catàleg (respectivament: pel·lícules i sèries; diaris; i videojocs) entre els diversos països on estiguin disponibles. Y finalment, la disponibilitat -o no- de cada servei en dispositius que no siguin de marca Apple. Cal recordar que Apple Music, l’alternativa d’Apple a Spotify, disposa d’aplicació per als terminals amb sistema Android.

Tot això us ho explicaré en directe en aquesta mateixa pàgina a partir de les 17:45. Podeu seguir-me a Twitter (@albertcuesta) per estar avisats de l’inici de l’acte.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.