fbpx

Un telèfon mòbil amb periscopi i l’enrenou entre la BBC i Google pels podcasts.

Jo pensava que els periscopis eren als submarins, però també n’has trobat a dins d’un smartphone.

En realitat, a més d’un. Al Mobile World Congress hi havia diversos mòbils que resolien el conflicte entre la pantalla infinita i la càmera frontal deixant-la amagada dins del telèfon fins que la feies sortir per sobre, com un periscopi, per fer-te una selfie.

Però avui em refereixo al periscopi que porta a dins el P30 Pro, el nou telèfon que Huawei acaba de presentar. Com els models anteriors, volen potenciar les funcions fotogràfiques. I la principal és un zoom òptic de cinc augments que, per no haver de fer més gruixut l’aparell, han aconseguit desplaçant el captador d’imatge cap a un costat de la lent i portant-hi el llum amb un joc de miralls com el d’un periscopi. Vaig provar el telèfon fa uns dies i us asseguro que el resultat és espectacular, perquè combinant els cinc augments del zoom òptic amb l’electrònica obtenen fins a cinquanta augments. Amb un telèfon! També criden l’atenció del P30 Pro la capacitat per fer fotos a les fosques i els desenfocaments progressius dels fons. Costa entre 1.000 i 1.250 euros segons la capacitat de memòria i opta clarament a millor telèfon fotogràfic de l’any.

La BBC i Google es barallen pels podcasts de l’emissora.

Sí. La corporació britànica de mitjans audiovisuals ha bloquejat l’accés als seus podcasts des de l’aplicació de podcasts de Google, perquè diuen que els resta visites i no poden mesurar l’audiència. Jo diria que hi ha algun altre motiu que no expliquen, però el cas és que el renaixement dels podcasts com a canal de distribució de contingut d’àudio seria un motiu per repensar els circuits de difusió. Coincidint amb l’incident amb la BBC, Google ha començat a fer una cosa que sembla interessant: indexar els àudios dels podcasts per saber de què s’hi parla i que els puguis buscar amb el cercador.

Mentre veiem com evoluciona, és una bona ocasió per recordar-vos que us podeu subscriure al podcast d’aquest espai a iTunes, a iVoox o directament des de la web de Catalunya Ràdio, i així no us perdreu l’actualitat tecnològica els dies que no ens pugueu escoltar en directe.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.