fbpx

Les novetats de Gmail pel seu quinzè aniversari, i aquesta és probablement l’única noticia tecnològica que us podeu creure avui.

google-gmail

Quinze anys del correu electrònic de Google.

Google celebra avui el quinzè aniversari de Gmail, un dels seus serveis més populars amb més de 1.500 milions d’usuaris diaris. I l’empresa ho celebra amb noves funcions. Fins ara la intel·ligència artificial de Google et suggereix al final de cada missatge tres respostes breus possibles. Però si et vols esplaiar més en la resposta, l’aplicació t’anirà suggerint com continuar la frase segons el que vagis escrivint, d’acord amb l’estil que es desprèn dels teus missatges anterior. Això, que ja funcionava en anglès, a partir d’ara també hi serà en espanyol. El que sí tindrem en català és la possibilitat de programar la data i hora d’enviament dels missatges, ideal per a la gent molt endreçada que fa les coses amb previsió, o per a la que oblida les coses que no fa en el mateix moment.

Curiosament, quan Gmail va néixer molta gent va pensar que era uan broma de Google.

Sí, perquè un correu gratuït amb bústia d’un gigabyte de capacitat costava de creure l’any 2004. Sobretot perquè ho van presentar el primer d’abril, que és el dia de l’April Fools i del Poisson d’Avril, els equivalents anglosaxò i francòfon al nostre dia dels innocents, en que algunes empreses i mitjans fan bromes.

I avui, que és primer d’abril, convé no creure’s tot el que es publica sobre tecnologia en anglès perquè pot ser una broma.

Exactament. Tot i que t’he de dir que la intensitat ha baixat molt en els últims anys, potser perquè ja s’ha acabat la imaginació per inventar-se productes i serveis tecnològics enginyosos. Avui, però, n’hi ha unes quantes. Per exemple, la mateixa Google diu que la seva majordoma digital Google Assistant ja et permet parlar amb les flors, concretament amb les tulipes. I al vostre Google Maps podeu jugar al joc de la serp, el que portaven els mòbils Nokia, però fent circular un autobus per algunes ciutats. L’aplicació Tinder diu que verificarà l’alçada dels homes que pretenen lligar, demanant-los una foto al costat d’un edifici conegut. L’operadora T-Mobile presenta una cabna telefònica portàtil per tenir intimitat quan parles pel mòbil. I una marca de drons presumeix d’un model que treu a passejar el gos quan et fa mandra fer-ho tu.

De tota manera, en aquesta època de notícies falses, les bromes del primer de març potser ja han perdut una mica el sentit perquè cada dia veiem coses que semblen mentida.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.