fbpx

L’efecte 2019 pot afectar el vostre GPS. Les relacions entre Netflix i Apple es refreden encara més.

gps

Amb el canvi de segle patíem per l’efecte 2000. Ara, amb l’efecte 2019 potser ens perdem quan anem en cotxe.

Pot ser, si us refieu del navegador GPS i aquest és d’un model antic. Resulta que quan es va crear el sistema GPS de posicionament per satèl·lit, fa més de 40 anys, per estalviar espai de dades van reservar només 10 bits per indicar la setmana, de manera que aquest valor torna a zero cada 1024 setmanes. Això que venen a ser uns 20 anys, va passar dissabte passat. I els receptors de GPS més antics, molts dels quals van instal·lats en cotxes, no són capaços d’interpretar correctament aquesta incidència i es tornen bojos quan calculen la posició. El problema no és menor: el sistema GPS funciona partint de la diferència de recepció del senyal de diversos satèl·lits, i si la data i la hora no són coherents, el navegador no sap on és. Fins i tot hi ha centres de dades que calculen l’hora a partir dels satèl·lits de GPS.

Si des de dissabte no heu notat cap incidència en la vostra ruta, estigueu tranquils. Però si el navegador us ha deixat tirats en algun lloc, porteu el cotxe al taller perquè us apliquin l’actualització que corregeix el problema.

Netflix desactiva la funció AirPlay de la seva aplicació per a iOS.

La nova versió de l’aplicació de Netflix per als aparells d’Apple ja no permet enviar els vídeos del telèfon o la tauleta al descodificador Apple TV ni altres dispositius compatibles. Netflix diu que ho hagut de fer perquè hi haurà altres aparells, com els televisors connectats de Samsung, que també seran compatibles amb el protocol AirPlay, i no pot garantir als usuaris la millor experiència de visionat. Però a ningú se li escapa que Apple va presentar fa unes setmanes un servei de cinema i sèries que competirà directament amb Netflix, de manera que aquesta no deu estar precisament contenta amb el fabricant de l’iPhone i per això no és estrany que posi les coses una mica més difícils. Recordem que ara els usuaris d’iPhone ja no es poden abonar a Netflix des de l’aplicació i han d’anar a la web, perquè Apple no es quedi el 30% de la quota mensual.

Els propietaris d’un Apple TV podran continuar fent servir l’aplicació de Netflix que l’aparell porta incorporada.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.