fbpx

Ja pots treure el pendrive de l’ordinador sense llençar-lo abans a la paperera. Conflicte entre comissaris europeus pels cotxes connectats.

Ja no ens haurem d’entretenir expulsant el clauer de memòria abans de desendollar-lo de l’ordinador.

Segur que els oients s’hi han trobat alguna vegada. Treus el pendrive de l’ordinador sense pensar-hi perquè vas amb pressa i et surt l’avís aquell de que l’hauries d’haver expulsat abans i que pot ser que hagis perdut alguna dada.

A partir d’ara ja no serà així. La nova versió del sistema operatiu Windows porta activada per omissió la funció d’extracció ràpida de les unitats externes, que no requereix expulsar-les abans de desconnectar-les. A canvi, pot ser que algunes operacions d’escriptura i lectura de dades siguin una mica més lentes perquè el sistema no en farà una còpia a la memòria de l’ordinador per anar més ràpid, que és el que obliga a expulsar el disc abans de desendollar-lo. Cal dir que aquesta funció d’extracció ràpida ja existeix a les versions anteriors de Windows. La diferència és que ara és el comportament estàndard, perquè la impaciència no us deixi intranquils.

Europa fa marxa enrere amb la incompatibilitat dels cotxes connectats.

Fa uns dies comentàvem que la Comissió Europea havia proposat connectar els cotxes i les carreteres amb tecnologia wifi, a diferència del que s’ha decidit als Estats Units, Corea, Japó i la Xina, que faran servir connexions 5G, amb tot el que això suposa d’incompatibilitat a escala mundial.

Doncs bé, el comissari europeu de mercat únic digital i vicepresident de la Comissió, Andrus Ansip, li va escriure dissabte una carta a la seva col·lega de Transports, Violeta Bulc, criticant-li la decisió perquè representa apostar per una tecnologia obsoleta. Avui mateix, la comissió corresponent del Parlament Europeu, que ha de votar la proposta la setmana vinent, també l’ha rebutjat pel mateix motiu.

Els grups Volkswagen i Renault i els operadors d’autopistes estaven a favor de l’opció wifi. En canvi, BMW, PSA i Daimler prefereixen la 5G, igual que les operadores de telefonia, esclar. Els grups de pressió funcionen i sembla que guanyarà el segon.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.