fbpx

Disney tindrà el seu propi Netflix. Pagarem la factura del mòbil segons la velocitat.

disney-video_a_la_carta

Les opcions de vídeo a la carta es multipliquen. Apple presentava fa uns dies el seu servei i ara arriba el de Disney.

L’èxit del model de barra lliure de Netflix feia inevitable el naixement d’alternatives. I la pròxima serà un competidor formidable, perquè té al darrera el gegant de l’entreteniment familiar. El futur Disney+ disposarà del contingut de marques com Pixar, Marvel, Star Wars, FX, National Geographic i Fox, a més naturalment de la pròpia Disney, amb tots els personatges, sagues i franquícies que se’n puguin derivar.

Disney+ s’estrenarà el 12 de novembre als Estats Units amb una quota mensual de set dòlars, dos menys que la de Netflix, i s’anirà ampliant a d’altres regions a mida que vagin caducant els drets d’exhibició del contingut en altres plataformes, que l’hauran de retirar dels seus catàlegs. Està previst que Disney+ arribi a Europa Occidental abans de l’estiu de l’any que ve.

I d’un servei digital amb preu variable segons el nivell de qualitat a un altre: les línies de telèfon mòbil. Vodafone estrena a Espanya tarifes amb dades il·limitades. Però

Fins ara quan triem una tarifa de mòbil ens fixem sobretot en quants gigabytes de dades inclou, per no quedar-nos sense connexió abans de final de mes ni haver de pagar suplement.

Vodafone ha presentat una nova família de set tarifes sense límit mensual de consum de dades al mòbil. N’hi ha tres (Ilimitada, Ilimitada Súper i Ilimitada Total, amb quotes mensuals de 41, 46 i 50 euros respectivament) que són exclusivament de mòbil, i quatre més que inclouen també fibra òptica simètrica de 600 megabits per segon (Mbps) o 1 Gbps, amb preus entre 70 i 110 euros al mes.

I si totes les tarifes de Vodafone són il·limitades, per què tenen preus diferents?

Doncs perquè els clients de mòbil passaran de pagar pels gigabytes a fer-ho per la velocitat, igual que amb la fibra: la diferència entre els tres nivells de cada tarifa és la rapidesa de la connexió: la modalitat més senzilla es queda als dos Mbps, la intermèdia arriba als 10 Mbps i només la més cara ofereix la velocitat màxima que permeten les xarxes 4G.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.