Les dificultats dels algoritmes per distingir un feixista d’un polític conservador.

En temps de política a les xarxes, als algoritmes de Twitter els costa decidir quins missatges són acceptables i quins no.
Molta gent es demana per què les xarxes socials afavoreixen la propagació del contingut nociu en comptes de filtrar-lo. La resposta és que costa més del que sembla definir els criteris per entrenar els algoritmes de filtratge. L’exemple més recent el tenim a Twitter. Un dels seus especialistes en aprenentatge automàtic va reconèixer en una reunió interna de l’empresa que no té cap dificultat per identificar els tuits favorables a Estat Islàmic i neutralitzar-los, però que si aplica els mateixos criteris al material sospitós de feixisme i supremacisme blanc, el sistema també bloquejaria automàticament els perfils d’alguns polítics republicans. Una proximitat que aquí també coneixem bé, sobretot en plena campanya electoral.
La revelació arriba pocs dies després de que 26, el conseller delegat de Twitter, visités el president nord-americà Donald Trump a la Casa Blanca. Es veu que Trump ja vol preparar el terreny digital de cara a la seva campanya de reelecció de l’any que ve, i es va queixar a Dorsey que que sovint es troba que ha perdut seguidors, un cas que també sonarà a molts dels oients. Dorsey li va dir que són coses dels algoritmes i que ell també perd seguidors de tant en tant.
Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.
@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta