Tres propostes per #SantJordi2019

Avui tindrem una altra diada de Sant Jordi gens normal. En plena festa grossa de la cultura a tot el país, a Madrid hi ha ciutadans catalans honorables compareixent davant un tribunal, d’altres són a milers de kilòmetres de distància per esquivar el mateix destí, i encara uns altres hauran de fer front divendres que ve a una fiança desmesurada (5,8 milions d’euros!) per haver ajudat a posar unes urnes. Reconec que inicialment havia pensat no comprar cap llibre avui i destinar tots els diners a la Caixa de Solidaritat amb les persones represaliades polítiques, que permet fer front a les despeses jurídiques i /o responsabilitats econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’accions cíviques, pacífiques, no-violentes i democràtiques.

Però això seria permetre que la repressió perjudiqui la cultura encara més del que ja ho ha fet fins ara. Per això he decidit fer una altra cosa: avui compraré tots els llibres que em vingui de gust, sigui per regalar-los o per llegir-los, i aquest vespre ingressaré a la Caixa de Solidaritat la mateixa quantitat de diners que hagi gastat avui en llibres i roses. Us convido a fer el mateix.

[Actualització 17:05] Marta Rojals parla avui a Vilaweb de la Caixa de Solidaritat: I mentrestant, què en traiem de ser dos milions?

Cinc llibres recomanats

20190423 092832

Si teniu interès en llibres relacionats amb la tecnologia, aquests són alguns dels que he conegut darrerament:

Faig les recomanacions una mica a contracor, perquè només el de Kai-Fu Lee està disponible en edició digital. Els altres quatre només es poden llegir en paper. Tot plegat no és gaire digital, oi?

Una taula rodona a l’UPC

Acabo aquest apunt amb una mica d’autopromoció. Quan sortiu al carrer, us convido a passar per la Biblioteca Gabriel Ferraté del Campus Nord l’Universitat Politècnica de Catalunya. A les 12:00 s’hi fa una taula rodona sobre lectura digital moderada per Pepe Zapata, director del Tr3sC, on participaré en companyia d’Elvira Caneda, experta en lectura digital; Marisol López, directora de l’àrea de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya; Arantza Larrauri, directora de Libranda; i Dídac Martínez, director de Biblioteques de l’UPC. Si veniu, m’agradarà saludar-vos.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.