fbpx

Els cotxes Tesla ja surten equipats per circular sense conductor.

tesla
Free-Photos / Pixabay

Tesla ja equipa els seus cotxes perquè funcionin sense conductor.

És una mica estrany, perquè la majoria dels qui es compren un Tesla volen que la gent els vegi conduint-lo, però el cas és que la marca ja porta un mes equipant els Models S i X i més d’una setmana els Model 3 amb el seu nou xip de conducció automàtica, que combinat amb el software adient, permetrà que el cotxe circuli de manera autònoma.

El xip, qie és de disseny propi de Tesla, conté sis mil milions de transistors i la seva xarxa neuronal pot fer 36 bilions d’operacions per segon, 20 vegades més que els xips Nvidia que la marca feia servir fins ara.

El pas següent serà que Tesla perfeccioni els algoritmes de conducció autònoma, i quan ho hagi fet prescindir del conductor serà només cosa d’actualitzar el software del cotxe. L’empresa diu que d’aquí a un any espera tenir circulant un milió de cotxes equipats amb aquesta tecnologia, i que la primera aplicació serà llogar el teu cotxe com a taxi autònom mentre no el fas servir.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.