fbpx

Facebook no para de créixer en usuaris, però sobretot en beneficis.

facebook-mark_zuckerberg

A jutjar pels seus resultats trimestrals, al negoci de Facebook no l’afecten ni els escàndols per invasió de la privadesa dels usuaris.

Gens ni mica. Per molt que sentiu dir a la gent que marxa de Facebook perquè ja en té prou, la xarxa social gairebé ha arribat als 2.400 milions d’usuaris mensuals, un vuit per cent més que fa un any. I a sobre, aquests usuaris són més rendibles que mai, perquè la facturació del trimestre passat va superar els 15.000 milions de dòlars, un 26% més que al periode equivalent de l’any 2018. Perquè us feu una idea, Facebook va facturar entre gener i març vuit euros i mig per cadascun dels oients del Catalunya Vespre que són usuaris de la plataforma, pràcticament tots en concepte de publicitat. I la càrrega d’anuncis encara podria ser més intensa: als Estats Units va facturar 27 euros per usuari, més del triple que a Europa.

Tot i això, val a dir que Facebook és perfectament conscient de que no està fent bé les coses amb les dades personals dels usuaris. Fins al punt que dels 15.000 milions que dèiem, n’ha reservat 3.000 milions a la seva comptabilitat per pagar la multa que ja sap que un dia d’aquests li caurà del regulador americà de telecomunicacions per les seves males pràctiques.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.