fbpx

Orange i Vodafone compartiran antenes i fibra a Espanya per estalviar.

vodafone-orange

Vodafone i Orange compartiran antenes de mòbil a Espanya

Gairebé 15.000 antenes, tant de les actuals de 2G, 3G i 4G com de les futures de 5G. És habitual que les telefòniques lloguin ocasionalment la xarxa d’algun competidor per donar cobertura en alguns llocs on elles no arriben. Però en aquest cas parlem d’un acord més ampli. Orange i Vodafone ja compartien xarxa de mòbil en poblacions entre 1.000 i 25.000 habitants, i avui han anunciat que també ho faran als nuclis fins a 175.000 habitants. D’aquesta manera esperen estalviar fins a un 40% del cost de desplegament de noves xarxes, un estalvi que en el cas de Vodafone serà de 600 milions d’euros durant els pròxims 10 anys i en el d’Orange una quantitat semblant. Això hauria d’afavorir la creació de xarxes 5G a partir de l’any que ve, quan el govern alliberi per la telefonia móbil una altra banda de freqüències on ara hi ha la TDT.

I a les ciutats més grans no s’han posat d’acord?

No els cal. A les ciutats no els surt tan a compte compartir antenes, perquè és on hi ha les empreses i els organismes oficials, que són els clients més rendibles i per això prefereixen donar-los servei amb una xarxa pròpia.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.