fbpx

Les dificultats dels algoritmes per distingir un feixista d’un polític conservador.

facebook-google-social-media

En temps de política a les xarxes, als algoritmes de Twitter els costa decidir quins missatges són acceptables i quins no.

Molta gent es demana per què les xarxes socials afavoreixen la propagació del contingut nociu en comptes de filtrar-lo. La resposta és que costa més del que sembla definir els criteris per entrenar els algoritmes de filtratge. L’exemple més recent el tenim a Twitter. Un dels seus especialistes en aprenentatge automàtic va reconèixer en una reunió interna de l’empresa que no té cap dificultat per identificar els tuits favorables a Estat Islàmic i neutralitzar-los, però que si aplica els mateixos criteris al material sospitós de feixisme i supremacisme blanc, el sistema també bloquejaria automàticament els perfils d’alguns polítics republicans. Una proximitat que aquí també coneixem bé, sobretot en plena campanya electoral.

La revelació arriba pocs dies després de que Jack Dorsey, el conseller delegat de Twitter, visités el president nord-americà Donald Trump a la Casa Blanca. Es veu que Trump ja vol preparar el terreny dgital de cara a la seva campanya de reelecció de l’any que ve, i es va queixar a Dorsey que que sovint es troba que ha perdut seguidors, un cas que també sonarà a molts dels oients. Dorsey li va dir que són coses dels algoritmes i que ell també perd seguidors de tant en tant.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.