fbpx

L’esperat robot que ens havia de fer les feines de casa ha fet fallida.

Haurem de seguir rentant, eixugant, plegant i planxant la roba com fins ara.

Sí, de moment cap màquina ho farà per nosaltres. La que més s’hi havia acostat era el robot Laundroid creat per l’empresa japonesa Seven Dreamers. Té l’aspecte i la mida d’una nevera tirant a grossa i suposadament li posaves la roba a dins i ell la rentava, assecava, planxava, plegava i classificava tot sol, fent servir un parell de braços mecànics i visió per computador per identificar cada peca.

El Laundroid havia de costar uns 15.000 euros, però no el podrem comprar perquè l’empresa ha fet fallida. Es veu que no han aconseguit els 600 milions de dòlars que necessitaven per culminar el projecte i comercialitzar l’aparell, tot i que Panasonic ja n’hi havia posat 60. De fet, va ser precisament a l’estand de Panasonic a la fira IFA de Berlin de fa dos anys on vaig veure el prototipus del Laundroid, i potser m’hauria de fet sospitar que en cap moment vaig aconseguir que me’l fessin funcionar.

Em sap greu, però encara no podrem dedicar a altres coses els 750 dies de la nostra vida que passem rentant i plegant roba.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.