fbpx

Els submarins i els avions ja es poden comunicar entre ells.

L@net-catalunya_vespre-catalunya_radio-Albert_cuesta

Al MIT han trobat la solució per un problema que no sabíem que teníem: la manca de comunicació entre submarins i avions.

Quan son submergits, els submarins fan servir impulsos audibles per enviar dades aprofitant que l’aigua és bona transmissora del so. Però aquests sons no surten a l’exterior perquè no poden travessar la superficie. En canvi, els avions es comuniquen via ràdio, en unes freqüències que no arriben a penetrar l’aigua. Per això els submarins han de sortir a la superfície quan volen comunicar-se, i això els fa visibles i per tant vulnerables a l’enemic. A partir d’ara podran romandre submergits, gràcies a un sistema que han creat al MIT, que transmet des de l’aire ones de radar que detecten i tradueixen els sons submarins que envia l’objecte des sota l’aigua.

I això només té aplicacions militars?

No. El sistema també es podrà fer servir per localitzar des de l’aire objectes submergits, com per exemple avions accidentats. I els drons que vigilen la fauna i la flora submarines podran enviar informació sense haver de pujar a la superficie com ara.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.